|

ESAYDAM'ın kurabiyeleri Gazze için

Esenler Belediyesi'nin semt sakini kadınlar için hizmete açtığı kültür merkezi ESAYDAM, Gazze için çeşit çeşit kurabiyelerin yapıldığı bir atölyeye dönüştü. Ünlü gazeteciler kampanya için kollarını sıvayarak, geliri Gazzeli çocuklara gönderilecek birbirinden güzel kurabiyeler tasarladılar.

Nuriye Çakmak
00:00 - 10/10/2014 Cuma
Güncelleme: 22:52 - 7/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Esenler Belediyesi Aile ve Yaşam Danışma Merkezi (ESAYDAM), Esenler Belediyesi bünyesinde vatandaşlara ücretsiz rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sağlanan, fitness, kütüphane, satranç salonu, kadın kafe ve etkinlik salonlarıyla farklı eğitim ve fırsatlar sunulan bir merkez. Bu günlerde ESAYDAM hummalı ve bir o kadar da zevkli bir çalışmaya ev sahipliği yapıyor.


Daha önce kadın kafe olarak hizmet veren bölüm, kadınların son zamanlarda yoğun ilgisini çeken şeker hamurundan dekoratif kurabiye yapımı için bir atölye olarak kullanılıyor. 90 kadın şu ana kadar atölyede hem yeni bir meslek öğrendi hem de eğlenceli vakit geçirdi. Kursiyerler için yapılacak olan mezuniyet programı ise Gazzeli çocuklar için bir yardım köprüsüne dönüştü.



Bin 500 temalı kurabiye Gazze için satışa çıkacak

ESAYDAM koordinatörü Meryem İnat, ESAYDAM'dan Gazze'ye uzanan yardım elinin kursiyer kadınların 'El emeğimizle insanlık için faydalı bir şey yapmış olalım' temennisiyle ortaya çıktığını belirtiyor.


Programa devam edenlerin sertifikalarını alacakları gün için büyük bir gösteri merkezinde bin kişilik bir program düzenlenecek. Bu etkinliğin yapılacağı salonun fuayesinde düzenlenecek kurabiye kermesinde ise Gazze için yapılan bin 500 kurabiye alıcılarını bekleyecek. Daha sonra bu gelir partner kuruluşla İsrail'in son saldırılarında ağır yara alan Gazzeliler için kullanılacak.



“Projeye başlarken sadece Esenlerli kadınların yararına bir adım attığımızı ve kadınların burada eğlenceli vakitler geçireceklerini düşünmüştük" diyen proje sorumlusu Meryem İnat, bunun daha sonra kadınların programı bitirir bitirmez meslek sahibi olup para kazanacakları bir imkan sunan gayet profesyonel bir kursa dönüştüğünün altını çiziyor. İşin içine Gazze'nin girmesi ise olayı bambaşka bir boyuta taşımış durumda.



Medya mensupları Gazze için kurabiye atölyesinde

Kampanyaya en yoğun destek ise medya mensuplarından geldi. Yılların gazetecileri yoğun gündemin arasında fırsat bulup, önlüklerini bağlayarak kurabiye hamuru açmaya koyuldu. Ortaya renkli görüntüler çıkarken Gazzeli çocuklar için atılan bu adım giderek büyüdü. Etkinliğe katılıp kurabiye tasarlayan ünlü isimler, program günü kendi kurabiyelerini satıp gelirini Gazze'ye göndermek için salonda yerlerini alacaklar.




Medya dünyasından etkinliğe katılarak kurabiye tasarlayan isimler ise şunlar oldu; Yeni Şafak'tan gazeteci Ersin Çelik, tecrübeli gazeteci Turan Kışlakçı, gazeteci yazar Esra Elönü, Kanal 7 'den Semanur Sönmez Yaman, televizyoncu Zeynep Bayramoğlu, yönetmen Tülay Gökçimen, gazeteci yazar Halime Kökçe, yazar Nehir Aydın Gökduman, Haber Seyret ekibinden tasarımcı Saliha Eren, yazar ve yönetmen Erem Şentürk, aktivist ve yazar Demet Tezcan, gazeteci Hayrünnisa Çiçek, televizyoncu Ümit Sönmez, televizyoncu Zeynep Türkoğlu ve gazeteci Fikri Akyüz.







#ESAYDAM
#GAZZE
#Kurabiye Yapımı
10 yıl önce