|

Eserleri yeniden yayımlanıyor

Yazar Oktay Akbal’ın romanları ve öyküleri, 95. doğum yılında tekrar yayımlanıyor. Kitapların editörlüğünü üstlenen Sevengül Sönmez, “Akbal, günümüz okurunun yeniden tanıması gereken bir yazar” diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:16 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Yazar Oktay Akbal
​Yazar Oktay Akbal

Eserlerinde günlük hayatın içinde insan psikolojisinin boyutlarını yansıtan, kendi yaşamından esinlenen, küçük kent insanının duygularını da ihmal etmeyen Oktay Akbal’ın roman ve öyküleri yeniden okurla buluşuyor. Doğan Kitap, yazarın 95.yaşına özel bir proje başlattı. Aralarında Suçumuz İnsan Olmak, Garipler Sokağı, Batık Bir Gemi, Düş Ekmeği, Bir İnsan Ormandır gibi roman; Ey Gece Kapını Üstüme Kapat, Tarzan Öldü gibi öykü kitaplarının olduğu Oktay Akbal eserleri Doğan Kitap tarafından yeniden yayımlanacak.

SONBAHARDA RAFLARDA

Editörlüğünü Sevengül Sönmez’in üstleneceği kitaplar, sonbahardan itibaren okurlarla buluşacak.Sevengül Sönmez, 2015’te aramızdan ayrılan Oktay Akbal’ın gerek tanıklıkları gerekse yazdıklarıyla uzun yıllar kültür hayatına, özellikle de okuma kültürüne katkı sağlayan bir yazar olduğunu belirtiyor.

KÖKLÜ BİR ARAYIŞTAYDI

Aynı zamanda bir gazeteci olarak kendinden önceki edebiyat geleneği de yazılarına eklediğini söyleyen Sönmez, “Büyük, önemli şairlerle, yazarlarla aynı çağda yaşamış olmanın mutluluğunu duyuyorum” diyen Oktay Akbal, edebiyat ortamının önemli isimlerinden biri. Kendi deyişiyle ‘yaşama anlam kazandırmaya’ çalışan bir yazar olarak kendinden yola çıkarak insanların evrensel yanını bulmaya çalışır. Bu tavırla yazdığı öyküler ve romanlarda dönemin pek çok yazarı gibi ‘küçük insan’la ilgilenir, ama ilgisi giderek daha köklü bir arayışa gider. Bütün bu özellikleriyle değerlendirildiğinde Oktay Akbal’ın günümüz okurunun yeniden tanıması gereken bir yazar” şeklinde konuşuyor.

#Sevengül Sönmez
#Oktay Akbal
6 yıl önce