|

Esra Ceyhan'dan dizilere sert eleştiri

Küçükçekmece'de 'Aile İçi Çocuk Eğitimi' başlıklı söyleşiye katılan ünlü televizyoncu Esra Ceyhan, “Bizler çocukların rol modelleriyiz. Yaptığınız her yanlış davranışı çocuklarınızda da göreceksiniz. Bizler evlatla taçlanıp gururlanırken, aynı zamanda evlatla imtihan ediliyoruz" dedi.

Yeni Şafak
12:16 - 16/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:38 - 16/12/2015 Çarşamba
IHA

Türk toplumunda kadından çok fazla şey beklendiğine değinen Esra Ceyhan, “İki sene önceki fotoğrafı kullanıp acayip kilo almış yazmışlar. Toplumun kadından beklentisi çok fazla. 10 parmağında 10 marifet olacak ama 10 gram fazlan olmayacak. İlk başta kadın olarak kendimize bakacağız. Kendimize faydamız yoksa kimseye faydamız olamaz. Bu nedenle anne olarak kendimizle barışık olmak zorundayız. Anneler kendine ben ne hissediyorum diye sormalı" dedi.





“Evlatla taçlanıyor ve imtihan ediliyoruz"


Ebeveynlere çocuklara kötü davranmanın zararlarından da bahseden Ceyhan, “Çocuğa kötü davrandığımıza çocuğun davranışları da olumsuz yönde değişiyor. Bizler çocukların rol modelleriyiz. Yaptığınız her yanlış davranışı çocuklarınızda da göreceksiniz. Yanlış bir şey duysanız bile çocuğunuzu itmeyeceksiniz, şiddet göstermeyeceksiniz. Bizler evlatla taçlanıp gururlanırken, aynı zamanda evlatla imtihan ediliyoruz" diye konuştu.





“Kızım bir tane dizi bile izlemiyor, cep telefonu yok"


Günümüzde dizilerin çocuklarla birlikte izlendiğinden de yakınan Esra Ceyhan, “Amcasının eşiyle aşk yaşayan adamı, entrikalar çeviren kadınları her akşam bu dizileri çocuklarıyla birlikte izleyen aileler var. Ayşe daha bir tane dizi seyretmiş değil. Ben çocuğuma bunları seyrettiremem. Benim çocuğumun elinde ilkokul bitene kadar cep telefonu olmayacak. Çocuğunuza asla sınırsız bir dünya tanımayın yoksa çocuk o sınırsız dünya içerisinde kaybolur" dedi.


#esra ceyhan
#dizi
#eleştiri
8 yıl önce