|

Farklı din ve ırklar halk oyunlarında buluştu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye Halk Oyunları Kulüpler Arası Grup Yarışması" Şanlıurfa'da başladı.

Yeni Şafak
10:20 - 4/04/2016 الإثنين
Güncelleme: 07:21 - 4/04/2016 الإثنين
AA

GAP Arena Spor Salonu'nda "düzenlemesiz" ve "düzenlemeli" olmak üzere iki klasmanda gerçekleştirilen yarışmaya, Şanlıurfa'nın yanı sıra Elazığ, Malatya, Mardin, Adıyaman, Bingöl ve Diyarbakır'dan 31 takım katıldı.



Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, yarışmalar başlamadan önce yaptığı konuşmada halk oyunlarının gönülleri ve yürekleri birbirine bağladığını söyledi.



Farklı din ve ırktan insanların aynı duyguları omuz omuza vererek paylaştığını ifade eden Cevheri, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durup sosyal etkinliklere katılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.



Cevheri, "Bizler bazen sevdamızı bazen aşkımızı bazen de hüznümüzü halaylara döktük. Biz buradan bütün Türkiye'ye diyoruz ki 'Biz biriz, diriyiz, herkesiz, ayrımız gayrımız yoktur. Hepimiz bir milletiz, asla bölünmeyeceğiz ve asla kimse bizi ayıramayacak.' Gençlerimiz omuz omuza bize bu mesajı veriyor." dedi.



Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da bu tarz sosyal etkinliklerin bölge gençlerine olumlu katkılar sağladığını belirtti. Demirkol, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulup kültürüne ve geleneğine sahip çıkması için çeşitli projeler yürüttüklerini anlattı.



Konuşmanın ardından kulüpler, minikler ve yıldızlar kategorisinde geleneksel halk oyunlarını sergiledi.



Minikler geleneksel düzenlemesiz dalda Adıyaman Belediye Gençlik Spor Kulübü birinci, Diyarbakır Gençlik Merkezi Spor Kulübü ikinci, Bingöl Mühad Spor Kulübü üçüncü oldu.



Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dalda Diyarbakır Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü birinci, Adıyaman TOKİ Akşemsettin Gençlik Spor Kulübü ikinci, Mardin Gökkuşağı Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti.



Yarışmalar, yarın büyükler kategorisiyle devam edecek.

#Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri
#folklor
#halay
#halk oyunları
#Şanlıurfa
#Türkiye Halk oyunları Kulüpler arası grup yarışması
٪d سنوات قبل