|

Fatih Portakal'a tehdit soruşturması

Zuhal Topal’la İzdivaç isimli programını karıştırması için Seda Sayan’dan para aldığı iddia edilen damat adayı Zekeriya Atak; Zuhal Topal, eşi Korhan Saygıner ve Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın kendisini silahla alıkoyarak eline bir metin verip okuttuklarını söyledi. Tehditle okuduğu metnin bu kişiler tarafından internete yüklendiğini anlatan Atak, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak
10:33 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:23 - 14/04/2016 Perşembe
Diğer

Fox TV'de yayınlanan '

Zuhal Topal

'la' programının damat adaylarından Zekeriya Atak, geçtiğimiz Şubat ayında "Türkiye şehit verdi, siz burada oynadınız" diyerek canlı yayını

terk etmesiyle olay olmuştu. Atak'ın hareketinden sonra Zuhal Topal programında şarkı çaldırarak herkesi oynatmış ve sosyal medya dahil her yerde izleyicilerin 'vatan haini' ithamlarına maruz kalmıştı. Topal, ertesi gün yayına çıkıp ağlayarak özür dilemişti. Zuhal Topal'ın aklı başına geldi

Olaydan bir süre sonra damat adayı Zekeriya Atak'ın bir videosu internette yayınlandı. Atak videosunda, olayı gerçekleştirmek ve Zuhal Topal'ın programını karıştırmak için Seda Sayan ve nişanlısı Erkan Çelik'ten 4 bin 350 lira para aldığını söyledi. İddialardan sonra hakkını arayacağını söyleyen Seda Sayan ve Erkan Çelik savcılığa başvurdu.



Atak: Kafama silah dayadılar


Sabah'ın haberine göre damat adayı Zekeriya Atak, büyük ses getiren görüntülerin ardından yaptığı açıklamalarla yine gündeme geldi. Videonun

silah

zoruyla çekildiğini belirten Atak savcılığa başvurdu. Damat adayı Atak; Fox TV stüdyosunda kendisini silah zoruyla alıkoyduklarını iddia ettiği Zuhal Topal, eşi

Korhan Saygıner

, Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal ve yapımcı Zeynep Peker'den şikayetçi oldu. Savcılık; Topal, Saygıner, Portakal ve Peker hakkında tehdit, alıkoyma ve şantaj iddiasıyla soruşturma başlattı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Zekeriya Atak, video kaydının Maslak'ta bulunan eski ANS Stüdyosu'ndaki bir odada silah zoruyla çekildiğini ileri sürdü.



Damat adayı Atak, önce Korhan Saygıner tarafından konuşmak üzere İstanbul'a çağırıldığını, ardından stüdyoda bulunan bir odaya kapatıldığını ve odaya giren iki kişi tarafından masaya silah bırakıldığını ifade etti. Atak, kendisine 'Akıllı ol, seni delik deşik ederiz' denilerek tehdit edildiğini söyledi. Atak, Korhan Saygıner'in kendisine bir metin verdiğini ve "Kafana sıktırmak istemiyorsan, bu metni kameraya okursun" dediğini iddia etti. Damat adayı Atak şikayet dilekçesinde; tehditler üzerine Seda Sayan ile nişanlısı Erkan Çelik hakkında çeşitli suçlamaların yer aldığı metni okumak zorunda kaldığını belirtti. Atak, kendisine kaydın yayınlanmayacağıyla ilgili söz verildiğini ancak bir süre sonra YouTube'da yayınlandığını da söyledi.






Fatih Portakal saldırıda bulundu


Atak, aynı odada bulunan Fox TV sunucusu Fatih Portakal'ın, "Senin yüzünden haber yapamıyorum. Ne yapmaya çalışıyorsun? Bitirdin bizi" diyerek kendisine saldırdığını iddia etti. Hakaret ve tehditlere maruz kaldığını savunan damat adayı Atak, Saygıner'in aldığını söylediği uçak biletlerini de savcılığa teslim etti. Olayla ilgili iki ayrı güvenlik kamerası görüntüsüne el konuldu. Zekeriya Atak'ın şikayetini delil gösteren Seda Sayan da, suçtan zarar gördüğünü iddia ederek, soruşturmaya müşteki olarak müdahillik talebiyle dilekçe verdi. Sayan'ın dilekçesi soruşturma dosyasına eklendi.


#Fatih Portakal
#Seda Sayan
#Erkan Çelik
#Zuhal Topal
#Zekeriya Atak
#komplo
#soruşturma
#Zuhal Topal'la
#Evleneceksen Gel
#izdivaç programı
#Esra Erol
8 yıl önce