|

Fatih Sultan Mehmet’in portresi Londra’da açık artırmaya çıktı: İBB portreye 6,5 milyon liraya satın aldı

Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan eser bugün Londra’da açık artırmada satışa çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), satın aldı. Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s salonundaki müzayedede İBB, portreye 770 bin sterlin (yaklaşık 6,5 milyon lira) verdi.

16:15 - 25/06/2020 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 25/06/2020 Perşembe
DHA
Fatih Sultan Mehmet’in portresi.
Fatih Sultan Mehmet’in portresi.

İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından 1480 yılında yapılan ve Fatih Sultan Mehmet'in başka bir kişi ile resmedilen tek portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), satın aldı. Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s salonundaki müzayedede İBB, portreye 770 bin sterlin (yaklaşık 6,5 milyon lira) verdi.


SATIŞI KOVİD-19 NEDENİYLE İKİ AY ERTELENMİŞTİ

Konuyla ilgili konuşan Londra’daki Christie’s müzayede salonunda İslam ve Hindu Sanat Eserleri sorumlusu Sara Plumbly, müzayedede satışa çıkacak eser hakkında bilgi vermişti.

Plumbly, Osmanlı'nın görkemli padişahlarından Fatih’in portresinin, koleksiyonun en önemli parçaları arasında olduğunu belirterek, koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirlerinden dolayı iki ay önce kapılarını kapattıklarını, salonun ilk kez bu müzayede ile açılacağını söylemişti.


#Londra
#Fatih Sultan Mehmet
4 yıl önce