|

Fatma Girik şikayetinden vazgeçti

Ünlü sinema oyuncusu Fatma Girik'i taciz etmekle suçlanan 71 yaşındaki sanık Mehmet A. hakkındaki dava düştü. Fatma Girik, sanığın özür dilemesi ve yaşından dolayı şikayetinden vazgeçtiğini avukatı aracılığıyla mahkemeye bildirdi. Mahkeme de davanın düşürülmesine karar verdi.

Yeni Şafak
10:36 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 10:45 - 12/02/2019 Salı
DHA
Fatma Girik
Fatma Girik

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, "İletişim araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz" suçundan 4 buçuk aydan 3 yıla kadar hapsi talep edilen 71 yaşındaki sanık Mehmet A. katıldı. Şikayetçi Fatma Girik’i ise avukatı Zeynel Öztürk temsil etti.

Şikayetten vazgeçiyoruz

Fatma Girik'in avukatı Zeynel Öztürk, "Müvekkil ile görüştük. Kendisi, sanığın yaşından dolayı, özür dilemesinden dolayı sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini beyan etti. Sanık hakkındaki şikayetten vazgeçiyoruz" dedi.

Son sözü sorulan sanık Mehmet A. "Pişmanım. Özür dilerim. Şikayetten vazgeçmeyi kabul ediyorum" dedi.

Mahkeme de sanık Mehmet A. hakkında üzerine atılı "Cinsel taciz" suçundan dolayı cezalandırılması istemiyle dava açıldığını belirterek, katılan Fatma Girik'in şikayetten vazgeçtiğinin anlaşıldığını belirterek davanın düşürülmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Fatma Girik’in savcılığa yaptığı suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verilmişti:

"Şüpheli 50 yıl öncesinde, Girik’in o dönemde oturduğu Topağacı'ndaki 5’nci katta bulunan dairesinin balkonunda kapıcı tarafından görüldü ve yakalanarak emniyete teslim edilmişti. Şüphelinin üzerinde o dönem kama ve çok sayıda Girik’e ait resimler çıktı. Bu olaydan uzun bir süre sonra şüphelinin bu kez Girik’in Levent’teki evinin arkasında bulunan boş arazide polis kıyafetleri ile görüldü ve emniyete bildirildi. Bu olaydan kısa bir süre sonra ise Girik’in Bebek’te çalıştığı iş yerinin karşısında beklerken görüldü. Bu durum da emniyete bildirildi. Bu olaydan sonra da Girik’in Ankara’da çalıştığı iş yerinin etrafında görüldü, olay emniyete bildirilip şüpheli gözaltına alındı.

Fatma Girik 2016 yılında sağlık sorunların nedeniyle hastanede ameliyat olduğunda şüpheli ortaya çıkmış hastanaye gelerek Girik ile görüşmek istedi. Girik de bir hayranı diyerek kabul etmiş hastane odasında gelen kişinin kendisine sürekli takip eden kişi olduğunu görünce tepki gösterdi. Güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılan zanlı, son olarak 2017 yılında ise Girik’in annesine ait eve gelerek bir mektup bıraktı."

Evlenmek istedim

Bir önceki duruşmada ifade veren sanık Mehmet A. ifadesine şunları söylemişti: "Olay günü 'geçmiş olsun' demek amacıyla hastaneye gittim. Hastanede 'geçmiş olsun' dedim, evlenme teklif ettim ve kabul etti. 'Seni seviyorum' ile başlayan mektubu, şikayetçiye ithafen yazdım. İkametine gittim ve kapıya çıkan şahıslara verdim. Benim suç işleme kastım yoktu. Sadece duygularımı ifade ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum."




#Fatma Girik
#Taciz iddiaları
5 yıl önce