|

Fenomen kasaba üniversiteden teklif

İzmit’te kestiği kurbanın iskeletini bozmadan etlerini ayıran ve sosyal medyaya yüklediği fotoğrafla fenomen olan Orçun Maviş'a bir üniversitenin Antropoloji bölümünden aynı çalışmayı bir daha yapması için teklif geldi.

Yeni Şafak
11:34 - 8/09/2017 Cuma
Güncelleme: 11:41 - 8/09/2017 Cuma
Diğer
Orçun Maviş, etlerini iskeletinden ayırdığı hayvanın fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.
Orçun Maviş, etlerini iskeletinden ayırdığı hayvanın fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.
İzmit Kandıra'da yıllardır süt üretim çiftliği işletmeciliği yapan Maviş, Kurban Bayramı'nda kestiği kurbanın iskeletini bozmadan etlerini ayırmış ve
sosyal medya
da fenomen olmuştu. Takvim'in haberine göre, binlerce kişinin yorum yaptığı Maviş, ilk kez konuştu:
Eleştirenler sonradan özür diledi

Şunu fark ettim. İnsanlar bu işleri bilmiyor ve olumsuz tepki göstermeyi yetenek zannediyorlar. Hayvanın boynunu kesmediğimi düşünen de, canlı canlı derisini yüzmüş diyene kadar birçok insan var. Sonra bir de sosyal medya ulema takımı da var. Onlar da dini yorumlar yapıyor. İşte 'O kurban kabul olmaz', 'Onun eti yenmez' gibisinden yorumlar yapıyorlar. Çok fazla yorum var. Hepsine yetişemesem de önemli kısmına cevap verdim. Birçoğu sonradan mesajlarda özür diledi.

İslami ve insani usullere uygun

Hayvanın kesiminde herhangi bir problem yok. Normal İslami ve insani usullere uygun olarak standart bir şekilde hayvan kesildi, yüzüldü, ondan sonra askıya alındı. Askıya alındıktan sonra bunun etlerini kemiklerinden düzgün bir şekilde ayırdık. Bunu yaparken sadece eklemlerine zarar vermedik. Bunun dışında yaptığımız herhangi bir şey yok.


#Orçun Maviş
#Kurban Bayramı
#Kurban
7 yıl önce