|

Gazze'de 430 yıllık konak restore edildi

Filistinli Ebu Selame ailesi, Gazze'de Osmanlı mimarisine uygun inşa edilmiş 430 yıllık konağı satın alarak restore etti.

Yeni Şafak
17:00 - 2/03/2016 mercredi
Güncelleme: 15:02 - 2/03/2016 mercredi
AA

Filistinli Ebu Selame ailesi, Gazze'de Osmanlı mimarisine uygun inşa edilmiş 430 yıllık konağı satın alarak restore etti. Ailenin, neredeyse yıkılmak üzereyken aldığı ve altı aylık restorasyon çalışmasının ardından kullanılabilir hale gelen konağın her köşesi tarihten izler taşıyor.



Gazze'deki Filistin Turizm Bakanlığı Eski Eserler ve Kültür Mirası Dairesi Müdürü Cemal Ebu Ride, Eski Belde'ye bağlı Zeytun mahallesinde bulunan konağın 430 yıl önce Osmanlı döneminde inşa edildiğini belirterek, "Konak, İslam mimarisi, sanatı, tarihi açısından nadide bir örnek" dedi.



Konağın yeni sahibi Atıf Ebu Selame ise tarihi konağın dikkatini çektiğini belirterek, "Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, bu topraklardaki haklarımızı müdafaa etmek ve bu toprakların bize ait olduğunu tüm dünyaya duyurmak için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bu konağı almaya karar verdim. Konak, altı ay süren restorasyon çalışmasının ardından kullanıma uygun hale geldi" diye konuştu.


#Gazze'de 430 yıllık konak restore edildi
il y a 8 ans