|

Gazze’nin en yaşlı berberi

Filistinli Zeki Ebu Dagim, yaklaşık 50 yıldır Gazze’deki küçük bir dükkanda berberlik mesleğini sevgiyle icra ediyor. Ebu Dagim’in müşterileri, tıraşlarını olurken Filistin tarihinden hikayeler dinleme imkanı buluyor.

Haber Merkezi
04:00 - 21/04/2019 Pazar
Güncelleme: 03:39 - 21/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Mesleğini şu anda para kazanmak için yapmadığını dile getiren Ebu Dagim, müşterileriyle konuşurken ve arkadaşlarını ziyaret ederken hoş vakit geçirdiğini belirtti.
Mesleğini şu anda para kazanmak için yapmadığını dile getiren Ebu Dagim, müşterileriyle konuşurken ve arkadaşlarını ziyaret ederken hoş vakit geçirdiğini belirtti.

1969’DAN BERİ AYNI YERDE

İsrail ablukasındaki Gazze Şeridi’nde yaşayan 80 yaşındaki Zeki Ebu Dagim’in berber dükkanını tercih edenler, tıraş olmanın yanısıra farklı hikayeler dinleme fırsatı buluyor. Mesleğini, Gazze’de bulunan Deyr el-Belah şehrinde 1969’ta açtığı küçük dükkanında sürdüren Ebu Dagim, yaşlılığına rağmen her gün sabahın erken saatlerinde evinden işe bisikletiyle geliyor.


İŞGAL HİKAYELERİ

Ebu Dagim, neşesi ve güler yüzlülüğüyle, tıraş olmanın yanısıra çeşitli hikayeler dinlemek isteyen birçok kişinin tercih sebebi oluyor. Saçlarını eski berberin ellerine emanet etmek isteyenler, yaşlı berber Ebu Dagim’den, unutulmaya yüz tutmuş efsaneleri, Filistin’in işgal günlerini ve 1948’deki göç hakkında tarihin bile bahsetmediği birçok detayları dinliyor.

  • Evlere servis
  • Gününün ilk saatlerini berber salonunda geçiren Ebu Dagim, burada müşterilerine 3-4 saat hizmet verdikten sonra bisikletine binerek birçoğu çocukluk arkadaşı olan, sağlığı berbere gelmesine izin vermeyen ya da evlerinde tıraş olmayı tercih eden müşterilerine gidiyor. Gazze Şeridi’ndeki en yaşlı berber olarak bilinen Ebu Dagim, sağlığının yerinde olduğunu ve kendisini 20 yaşında gibi hissettiğini söyledi.
#Zeki Ebu Dagim
#Gazze
#Berber
5 yıl önce