|

Genç doktor için sosyal medyada seferber oldular

Kırşehir'de akciğer yetmezliği çeken 29 yaşındaki hekim Muhiddin Demirel için aranan organ, iş arkadaşlarının sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya sayesinde bulundu. Nakil gerçekleşti ve Demirel'in uyandırılmaya başlandığı söylendi.

Yeni Şafak
10:25 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 10:37 - 8/08/2017 Salı
AA
Genç doktor için aranan uygun karaciğer Hatay'da bulundu.
Genç doktor için aranan uygun karaciğer Hatay'da bulundu.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kardiyoloji uzmanı Muhiddin Demirel, zatürreye yakalandı. Demirel'e, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi doktorlarınca akciğer yetmezliği teşhisi konuldu.

Bunun üzerine Demirel'e uygun organın bulunması için Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneğinin öncülüğünde yapılan sosyal medya paylaşımları, yaklaşık 10 milyon kişiye ulaştı.


Müjdeli haber Hat
ay'dan geldi
  • İş arkadaşlarının bu gayretine ülke genelinden destek verilmeye başlanınca, müjdeli haber geldi. Hatay'da üniversiteye hazırlanan ve yüksekten düşme nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen bir kızın akciğeri, Demirel'e nakledildi.

Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin Yavuz, hastanede birlikte çalıştıkları uzman doktor Demirel'in hastalığıyla ilgili, derneğin sayfasından paylaşımda bulunduklarını belirtti.

Yavuz, "Eşi Hacer Hanım ile görüştük. Doktor Demirel'in durumunun iyi olduğunu, yavaş yavaş uyandırmaya başladıklarını, organların genç birinden alınması nedeniyle daha hızlı uyum sağladığını öğrendik." diye konuştu.

#Organ nakli
#Muhittin Demirel
7 yıl önce