|

Gençler için Cemil Meriç

Dr. Muammer Yıldız'ın ve şair Ali Ural'ın katılımlarıyla düzenlenen 'Cemil Meriç Günleri' başladı. "Önce dürüst ol, sonra üzerine ne inşa edersen et" diyen Ali Ural, Cemil Meriç'i tanımak için 'Bu Ülke' kitabını okumamız gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
10:24 - 14/01/2016 Thursday
Güncelleme: 10:41 - 14/01/2016 Thursday
AA

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul şubesince, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, yazar ve düşünür Cemil Meriç için düzenlenen "Cemil Meriç Günleri" başladı.



Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ndeki açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, etkinlik için çok emek harcandığını belirterek, "Söz konusu Cemil Meriç ise insan yürekten gelerek daha fazla konuşmak, bir sevgi seli olarak onu ifade etmek istiyor. Gençlere çok faydalı olacak bir çalışma oldu. Değer bilme, kadirşinas olma anlamında, hepimizin ortak noktasının Cemil Meriç olması çok önemli" dedi.



"Ne romancıyım, ne şairim, ne de tarihçiyim. Sadece dürüstüm."


Şair Ali Ural ise Cemil Meriç'i anlamanın önemine işaret ederek, şunları aktardı:



"İnsan ancak tanıdığını seviyor. Siz yine de bizim anlattıklarımıza bakarak, bizi dinleyerek Cemil Meriç'i tanıyamayacaksınız. Onu tanımanın yolu, 'Bu Ülke' kitabının kapağını açmaktan geçer. Çünkü oradan size açılacak yol, bizim anlatacaklarımızdan daha farklı bir yere götürecek sizi. 'Ne romancıyım, ne şairim, ne de tarihçiyim. Sadece dürüstüm' diyor. Önce dürüst ol, sonra üzerine ne inşa edersen et."







Etkinlik kapsamında, Cemil Meriç'in fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açıldı. Cemil Meriç Günleri, yarın Kabataş Anadolu Lisesi, İsov Dinçkök Anadolu Teknik Lisesi ve Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilecek panellerle devam edecek.

#Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
#Cemil Meriç
#Cemil Meriç Günleri
#İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü
#Türkiye Yazarlar Birliği
#TYB İstanbul Şubesi
#Ali Ural
8 years ago