|

Gençlerin gözü 7 Güzel Adam’da

Yedi Hilal Derneği'nin düzenlediği “7 Güzel Okuma” etkinliğinde Rasim Özdenören ve Cahit Zarifoğlu okumaları yapıldı. Edebiyat ve siyaset dünyasının öncü isimlerinin eserlerinin okunduğu programlar Mayıs'a kadar devam edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 23:14 - 4/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Gençlere okuma alışkanlığını kazandırmak ve alanlarında öncü olan isimleri tanıtmak amacıyla düzenlenen “7 Güzel Okuma” etkinlikleri devam ediyor. Cahit Zarifoğlu, Sezai Karakoç, Hasan el-Benna, Necip Fazıl Kısakürek, Rasim Özdenören, İsmet Özel ve Aliya İzzetbegoviç'in kitaplarının okunup üzerine bir okutman başkanlığında oturumların düzenleneceği etkinlikler Zarifoğlu ve Özdenören okumalarıyla başladı. Ayşe Şahinboy'un okutman olarak katıldığı ve Yedi Hilal Derneği'nin düzenlediği program Hermes Cafe'de gerçekleştirildi.



SESSİZLİK SONRASI GELEN KİTAP


Şahinboy, “Modern öykücülüğü kavramış ancak İslam'ın anlatısından da uzak durmamış” diye tanımladığı Özdenören'in seçilen kitabı hakkında ise şunları söylüyor: “Rasim Özdenören bir dönem öykücülüğünü seyreltiyor. “Denize Açılan Kapı” bu dönemin sonrasında yayınladığı bir eser. Burada tarzının değiştiğini ve biraz daha sufiyane, tasavvuf üzerine bir dil kurduğunu görüyoruz.” Nefs üzerine farklı bir sorgulamanın yapıldığı kitapta, Özdenören'in nefsi hayvana benzettiği “İt” adlı öykü özellikle öne çıkıyor.



YENİ UFUKLAR AÇACAKTIR


Öğrencilerin sınav dönemi olmasına rağmen kitabı okuyup etkinliğe katılmalarına dikkat çeken Şahinboy, “Sosyal medyanın bizi zabt u rabt altına aldığı şu dönemde kitap okumayı teşvik ediyorlar. İlgiden memnunum, umarım faydalı olur ve bu tür etkinliklerin sayısı artar” diyor. Edebi eserleri okuyan Müslüman kitlenin bir araya gelmesinin önemine vurgu yapan etkinlik sorumlusu Zeynep Özdemir ise şunları söylüyor: “Bir insanın tek bir kitaptan aldığını, toplu şekilde farklı bakış açılarıyla yeni ufuklar açacak şekilde okuyoruz.”



Zarif Şair'den diri nasihat






Diş Hekimi olan Hatice Kınık tarafından gerçekleştirilen buluşma ise, Nafibaba Camii Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Kınık şu ifadeleri kullandı: “Cahit Zarifoğlu'nu vefatından bir yıl önce tanıdım. 1988 yılında 'Bir Değirmendir Bu Dünya' kitabının çıktığını gördüm. Bu eser, 'dünyada ne kadar diri kalırsak o derece bir anlamımız olur' düşüncesiyle bu mesleği seçmemde bana yol gösterici olmuştur.” Kınık, genç arkadaşlara sı sık yaptığı bir tavsiyeyi de bizimle paylaşıyor: “Dünyanın bizim için evcik hükmünde olduğunu anlatan bu zarif şaire mutlaka hayatınızın bir köşesinde yer verin.” Çeşitli mekanlarda yapılan “7 Güzel Okuma”lar Mayıs ayına kadar devam edecek.


#Cahit Zarifoğlu
#Sezai Karakoç
#Hasan el-Benna
#Necip Fazıl Kısakürek
#Rasim Özdenören
#İsmet Özel ve Aliya İzzetbegoviç
#7 Güzel Okuma
8 yıl önce