|

'Gönüle ve aşka dair mesaj verelim'

"Aklıma Düşünce" adlı yeni albümüne ilişkin açıklamada bulunan Işılak, "Bu albümde siyasi mesaj arayan yanlış bir albüm dinlemiş olur. Tamamen gönüle, kalbe, aşka ve duyguya dair yapılmış bir albüm" dedi.

Yeni Şafak
14:55 - 6/09/2017 Çarşamba
AA
"Tamamen gönüle, kalbe, aşka ve duyguya dair yapılmış bir albüm."
"Tamamen gönüle, kalbe, aşka ve duyguya dair yapılmış bir albüm."

Uğur Işılak'ın yeni albümünde Nogay Türkçesi ile yorumladığı Dombra şarkısı,Orta Asya'da 7 ülkede müzikseverlerle buluştu.

"Aklıma Düşünce" adlı yeni albümüne ilişkin açıklamada bulunan Işılak, Dombra'nın dışında 5 eserin yer aldığı albümde "Derdine Düştüm", "Aklıma Düşünce", "Hasretin Karakış", "Tuna" ve "Kırmayacaktın" adlı şarkıların söz ve bestelerinin kendisine ait olduğunu söyledi.

Albümdeki 5 eser yeni

Işılak albümde yer alan eserlerin duygusal aşk şarkıları olduğuna vurgu yaparak, "Son eser olarak Dombra'yı koyduk albüme. Beş eserimiz yeni. Bunlar özgün eserler. Benim her zamanki eserlerimin formatında eserler. Aldığımız tepkiler çok iyi. Dinleyenlerin çok beğendiğini duyuyor ve çok mutlu oluyoruz. Çünkü bir eser için karşı taraftan da olumlu geri dönüş alındığında sanatkar bununla avunur, övünür, mutlu olur" ifadelerini kullandı.

Yeni albümünde siyasetten uzak kalmak istediğine işaret eden Işılak, şu bilgileri verdi:

"Mesaj vereceksek, gönüle ve aşka dair mesaj verelim. Bu albümde siyasi mesaj arayan yanlış bir albüm dinlemiş olur. Tamamen gönüle, kalbe, aşka ve duyguya dair yapılmış bir albüm. İnsanların siyasi gündemden uzaklaşmalarına belki vesile olur. Dinleyenlerin belki bu ortamdan yarım saat, 45 dakika için de olsa uzaklaşmasına, biraz daha gönüle doğru yönelmesine vesile olur diye düşündüm. Çünkü sanatkarın işi, yeni ufuklara yelken açmak ve yeni duygularla dinleyicisini tanıştırmaktır."

"Erol abinin misyonunu şimdi kardeşi Cevat Olçok devam ettiriyor"

Sanatçı Işılak, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde yaşamını yitiren Erol Olçok'un önceki tüm albümlerinde kendisine destek verdiğini dile getirerek, "Rahmetli Erol Olçok, fikriyle, düşüncesiyle, reklamıyla, elinden gelen her şekilde destek olurdu. Aramızdan ayrıldı maalesef. 15 Temmuz'da kaybettik. Allah nur içinde yatırsın. Bu vesileyle 15 Temmuz'da şehit olan 248 şehidimizi de rahmetle anıyorum. Erol abinin misyonunu şimdi kardeşi Cevat Olçok devam ettiriyor. Erol abi, nasıl destek olduysa, bu albümde de Cevat beyden madden, manen ve fikren destek görmek bizi mutlu etti" dedi.

#Uğur Işılak
#Aklıma Düşünce
7 yıl önce