|

"Gönüllerin Sultanları" Esenler’de anıldı

Hayatını İslam ve Kuran-ı Kerim’e hizmete adayan Merhum Mahmud Sami Ramazanoğlu (KS) ve O’nun vekili Hacı Hasan Efendi (KS), Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Anadolu’yu Mayalayanlar" programında anıldı.

Yeni Şafak
16:30 - 23/02/2015 الإثنين
Güncelleme: 14:58 - 23/02/2015 الإثنين
IHA
Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında, hayatını İslam ve Kuran-ı Kerim’e hizmete adayan; Merhum Mahmud Sami Ramazanoğlu (KS) ve O’nun vekili Hacı Hasan Efendi (KS) anıldı. Safa Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen program, Edirnekapı’daki Safa Vakfı’nda gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) İlahi Korosu tarafından okunan ilahiler ile devam etti.

“NESLİMİZİ EĞİTELİM”

Merhum Mahmud Sami Ramazanoğlu (KS) ve O’nun vekili Hacı Hasan Efendi’yi (KS), Ali Ramazan Dinç Hoca efendi anlattı.Dinç, hayatını İslam ve Kuran-ı Kerim’e hizmete adayan hocaefendilerin, sadece manevi olarak değil, tüm maddiyatlarını da Allah yoluna adadıklarını belirtti. Ali Ramazan Dinç şöyle konuştu:"Mahmud Sami Ramazanoğlu (KS) kendisine yardım edenlere şunu diyordu: ’İsyandan kurtarmaya vasıta olduğum iki genç bana yeter. Çocuklarımızın itikaten kurtulması için, yapacağımız hizmetler neslimize en iyi şekilde eğitim vermek olmalı. Hepimiz bir araya gelip çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet etmeliyiz. Mahmud Sami Ramazanoğlu’nu 4 esasa dayandırabiliriz; Teslimiyet, Muhabbet, Rabıta ve Evrad ile Eskar.Üstadımız, geçiminde zorlananlara, okuyan talebelere çokça yardım ediyorlardı. Hoca efendi, Kur’an-ı Kerim okumayı, az yemeyi, seherleri değerlendirmeyi, sürekli zikir halinde bulunmayı ve salih ve sadıklarla beraber olmayı tavsiye ederlerdi’.

Program, Merhum Mahmud Sami Ramazanoğlu (KS) ve O’nun vekili Hacı Hasan (KS) Efendi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.
#Merhum Mahmud Sami Ramazanoğlu
#ESEV
#Mahmud Sami Ramazanoğlu
٪d سنوات قبل