|

Göründüğü gibi değil

13 Ağustos'a dek sürecek sergide Salvador Dalí, Mona Hatoum, Alicja Kwade, Hassan Sharif veya Markus Schinwald gibi tanıdık objeleri yeni bir anlam katmak için dönüştürenler var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:58 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Göründüğü gibi değil
​Göründüğü gibi değil

Bu yılın başında kaybettiğimiz John Berger İngiliz yazar, dünyanın en etkin sanat eleştirmenlerinden John Berger’in 1972 yılında görsel kültür üzerine çığır açıcı metinlerinden biri olark nitelenen “Görme Biçimleri” kitabı, ARTER’in yeni sergisine ilham verdi. Sergi çoğu Türkiye’de ilk kez sergilenecek 33 sanatçının yapıtlarını biraraya getiriyor.

AŞİNALIK OLMASIN

Sam Bardaouil ile Till Fellrath’in küratörlüğünü üstlendiği sergi resim, heykel, fotoğraf, ses ve film yerleştirmeye dek 70 yapıta ev sahipliği yapacak. Sergide karşılacağınız eserler, klasik sanatların sunduğu seyri sunmayacak. Dolayısıyla her “çalışma” sizin gördüğünüzden çok farklı dünyalara doğru yön verecek. ARTER’in de özetlediği gibi sergilenen yapıtların her biri yeni bir gerçekliğin belirmeye başlamasına izin vermek üzere bizi ikinci kez bakmaya çağırıyor. “Görme Biçimleri”, izleyiciyi aşina olduğumuzu düşündüğümüz formları ve kavramları sanatçıların yenilenmiş görünümler ve anlamlarla uyumlu hale getirdikleri çeşitli yolları araştırmaya davet ediyor.

#Sam Bardaouil
#John Berger
#Till Fellrath
7 yıl önce