|

Grup Yorum Almanya'ya sokulmadı

Gezi olaylarında hep ön planda olan ve terör örgütü DHKP-C'ye insan ve para finansı sağlamakla suçlanan Grup Yorum üyeleri, konser vermek için gittikleri Almanya'ya alınmadı. Grup Yorum üyelerinden 4'ü zor vize aldıkları Almanya'ya ayak bastıktan sonra gözaltına alındı ve Türkiye'ye iade edildi.

Yeni Şafak
15:42 - 14/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:49 - 14/11/2015 Cumartesi
Diğer

Almanya, yasa dışı DHKP-C örgütüne mensup teröristler için marşlar besteleyen, albümlerini bu isimlere adayan Grup Yorum üyelerini ülkeye sokmadı.



Oberhausen Kenti'ndeki Könipilsener Arena'da cumartesi saat 17.00'de başlayacak “Irkçılığa Karşı Tek Ses Tek Yürek Konseri“ için dün öğle saatlerinde Düsseldorf'a inen Özkan Erkişi, Sedat Baştük, İlkay İşler ve Bahar Kurt, havaalanında 9.5 saat bekletildi ve sorgulandı. Dört Grup Yorum üyesi daha sonra 21.50 uçağıyla Türkiye'ye geri gönderildi. Konserin ise 17 Grup Yorum üyesi ile yapılacağı açıklandı.



VİZE VERMEMİŞLER


Jungewelt Gazetesi'nin davetlisi olan Grup Yorum üyelerine Türkiye'deki Almanya Başkonsolosluğu vize vermedi. Bunun için başta Cem Özdemir olmak üzere, Yeşiller ve Sol Parti milletvekilleri devreye girmiş ve 6 kişiye ikişer günlük vize alınabilmişti.




#Grup Yorum
#dhkp-c
#Örgütün maskesi: Grup Yorum
#grup yorum almanya
8 yıl önce