|

Güngör Uras hayatını kaybetti

Ekonomi yazarı Prof. Dr. Güngör Uras hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Uras’tan üzücü haber geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:35 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
 Prof. Dr. Güngör Uras
Prof. Dr. Güngör Uras

Uras (85), dün saat 19.00 sıralarında Şişli’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uras, ekonomiyi, kendi ürettiği ‘Ayşe teyze’ ve ‘Ali Rıza amca’ örnekleriyle anlatmasıyla da tanınıyordu. Uras’ın cenazesi 22 Ağustos 2018 Çarşamba günü Bebek Camisi’nde öğleyin kılınacak namazın ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 1933 yılında Düzce’de doğan Uras, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Profesörlük unvanını Marmara Üniversitesi’nde alan Uras, 1998 yılından bu yana Milliyet ve Dünya gazetelerinde ekonomi konularında köşe yazarlığı yapıyordu.

BİLGE BİR KİŞİYİ KAYBETTİK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Uras’ın vefatıyla ilgili Twitter’dan taziye mesajı yayınladı. Uras’a Allah’tan rahmet dileyen Oktay, “Yazı ve görüşleriyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan, ekonomi biliminin herkesçe anlaşılması için çaba sarf eden bilge bir kişiyi kaybettik” ifadelerini kullandı. Uras’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye dileklerini ileten Kalın ise “Finansal okuryazarlığa ve ülkemizin ekonomik önceliklerine her vesileyle ve sade bir dille dikkat çeken kıymetli bir insanı kaybettik” dedi.

#Güngör Uras
#İbrahim Kalın
#Fuat Oktay
6 yıl önce