|

Haftanın Lezzeti: Elmalı Pay

Tam mevsimi olan elma ile çeşit çeşit lezzetler yapmak mümkün. Tatlıya, tuzluya, salataya çok güzel yakışan elma ile yapılabilecek bir lezzeti sizler için seçtik.

Yeni Şafak
16:12 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 16:28 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Elma ile yapılan bu lezzet, damakları şenlendiriyor.
Elma ile yapılan bu lezzet, damakları şenlendiriyor.

Ekşisi tatlısı, yumuşağı srti, sarısı yeşili, her hal pek bir sevilen elma bu mevsimde bolca bulabileceğimiz meyvelerden biri. Elma o kadar tatlı bir meyvedir ki ne hazırlarsanız hazırlayın siz hiç üzmez hep güzel tat verir. Cilde, baş ağrısına iyi gelir. Tatlıya, tuzluya, salataya da çok güzel yakışır. Bunu fırsata çevirip elma ile sayısız lezzet hazırlanabilirsiniz. Biz bir tanesini sizler için seçtik.

Malzemeler:
Hamur için:

300 gram soğuk doğranmış tereyağı

Yarım kilogram un

Yarım su bardağı toz şeker

3 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

İçine:

3 adet küp küp doğranmış elma

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı toz tarçın

Üzerine için:

Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini mutfak robotuna alın ve toparlanan kadar çekin. İkiye bölüp disk şeklini verin, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bir tanesini iki pişirme kâğıdının arasında orta boy bir fırın ya da pay kalıbına sığacak şekilde açın ve yerleştirin. İç malzemelerini bir kâsede harmanlayın ve hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru da iki pişirme kâğıdı arasında açın ve şeritler halinde kesip kafes şeklinde elmaların üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Elmaların da yumuşadığından emin olun. Ilıkken dilimleyip servis edin.

Lokma Dergisi’nden faydalanıldı.

#Haftanın Lezzeti
#Elmalı Pay
#Elma
6 yıl önce