|

Haldun Dormen: ‘İşimi seviyorum, dinç kalıyorum’

Türk tiyatrosunun mihenk taşlarından Haldun Dormen, işini sevdiği için dinç kaldığını söyledi.

Yeni Şafak
16:01 - 7/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:02 - 7/02/2015 Cumartesi
IHA

Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kibarlık Budalası adlı oyunla seyirciyle buluşan usta tiyatrocu Haldun Dormen, oyun öncesinde açıklamalarda bulundu. İlerleyen yaşına rağmen dinç kalmayı başaran usta oyuncu, bunu işini sevmesine, hiçbir şeye fazla takılmamasına ve şansına bağladığını ifade ederken, tiyatroda oyunculuğu hasbelkader yaptığını ve aslında yönetmen olduğunu dile getirdi. Yıllarca sahne tozu yutan Dormen, “Şimdiye kadar çok güzel rollerde oynadım” diyerek, en çok komedi oynamayı sevdiğini ve içinde ‘keşke şunu da yapsaydım’ diyebileceği bir şeylerin kalmadığını söyledi. Haldun Dormen, yeni bir müzikal hazırlığı içerisinde olduğunun da müjdesini verdi.


“İYİ BİR OYUNCU DİSİPLİNLİ OLMALI”

Günümüzde seyircinin tiyatroya gereken ilgiyi gösterdiğini belirten Dormen, bu ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, oyuncu adaylarına tavsiyede bulundu. Dormen, “İyi bir tiyatro oyuncusu disiplinli olmalı ve işini çok sevmeli” dedi.

“ALAYLI OLAN ÇOK İYİ OYUNCULARIMIZ VAR”

Pek çok sektörde tartışma konusu olan eğitimli-alaylı çekişmesinin tiyatroda çok da önemli olmadığını belirten Dormen, “Ben eğitimli biri olarak söylüyorum ki, alaylı yetişen çok iyi oyuncular var. Metin Serezli, Altan Erbulak, Erol Günaydın bunlara örnek gösterilebilir. Yine yabancı olarak sayabileceğim de pek çok isim var” diye konuştu.

Haldun Dormen, Küçükçekmece’de yer alan tiyatro sahnelerini beğendiğini ifade ederek, Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür etti.
#Metin Serezli
#Altan Erbulak
#Erol Günaydın
#Haldun Dormen
9 yıl önce