|

Haldun Dormen yeni AKM'ye hayran kaldı

Yönetmen ve oyuncu Dormen, Yeni Atatürk Kültür Merkezi Projesi'ne ilişkin, "İstanbul gibi bir şehirde opera binası olmaması kadar korkunç bir şey olamaz. Onun için sadece sanatçılar için değil, tüm İstanbullular için harika bir olay" dedi. Opera sanatçısı Hakan Aysev de yıllardır böyle bir projeyi beklediğini söyledi.

Yeni Şafak
10:15 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 9/11/2017 Perşembe
AA
Haldun Dormen, İstanbul gibi bir şehirde opera binasının olmamasını 'korkunç' diyerek değerlendirdi.
Haldun Dormen, İstanbul gibi bir şehirde opera binasının olmamasını 'korkunç' diyerek değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı gerçekleştirilen "Yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi"ni projeyi değerlendiren yönetmen ve oyuncu Haldun Dormen, de tiyatro binası olarak 1946'da projelendirilen AKM'nin yenilenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.


Aralıklarla yaklaşık 60 yıldır birçok ünlü oyunların sahnelendiği Dormen Tiyatrosunu kuran Haldun Dormen, dayanıklılık problemleri nedeniyle yenilenme kararı alınan AKM binasının açılmasının, İstanbullular tarafından merakla beklendiğini vurguladı.

Yeni Şafak Hayat (@yenisafakhayat)'in paylaştığı bir gönderi (6 Kas 2017, 02:44 PST)

"Opera binası olmaması korkunç"

Özel tiyatroların yanı sıra birçok ödenekli tiyatroda da yönetmen ve oyuncu olara yer alan, bir dönem gazetecilik yapan ve kitaplar kaleme alan Dormen, şöyle konuştu:

"İstanbul gibi bir şehirde bir opera binası olmaması kadar korkunç bir şey olamaz. Hakikaten korkunç. Süreyya operasına sıkışmış durumdalar. Onun için sadece biz sanatçılar için değil, tüm İstanbullular için harika bir olay."

Hakan Aysev: Yıllardır heyecanla bekliyorum

Opera sanatçısı Hakan Aysev ise AKM'nin sadece bina olarak değil konum olarak da büyük önem arz ettiği değerlendirmesinde bulunan sanatçı, "Çok güzel bir proje tanıtımı oldu, lansmanı yapıldı. Ben yıllardan beri inanılmaz bir heyecanla bugünü bekliyordum. Dün çok mutluydum, ülkemle ilgili umutlarım daha iyi yeşerdi, güzel şeylerin olacağını düşünüyorum ve tahmin ediyorum. Değerlerimize sahip çıkalım." dedi.




#Hakan Aysev
#Haldun Dormen
#Opera
#AKM
#Taksim
6 yıl önce