|

Halk ozanlarından '4 Saz Bir Usta'

Sivas'ta bağlama imalatı ustası Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi ünlü halk ozanlarının bağlamalarıyla '4 Saz Bir Usta' adlı konser düzenledi.

Yeni Şafak
09:30 - 2/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:41 - 2/03/2016 Çarşamba
DHA

Sivas'ta bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi ünlü halk ozanlarına ait bağlamalarla, onların eserlerini okuduğu '4 Saz, Bir Usta' adlı konser düzenlendi.



Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan konsere İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı ve çok sayıda dinleyici katıldı. İyidoğan konserde Aşık Veysel, Aşık Davut Suları ve Müslüm Ağbaba gibi halk ozanlarının yanı sıra kendi bağlamasıyla da eserler seslendirdi.




Konser sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İyidoğan, "Hayatımın en güzel günlerinden biriydi. Zaten benim küçük yaştan beri hayalim ozanların bağlamalarını çalmaktı. O da bugün bana nasip oldu. Emeğini yüreğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim memleketimiz ozanlar diyarı. Sivas'ta böyle bir konserin gerçekleşmesi bana ayrı bir keyif verdi. Konsere gelen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.


#4 Saz Bir Usta
#Sivas
#Şentürk İyidoğan
8 yıl önce