|

Hamdu Sena Bakan olmak istiyor

Yeni doğum yapan keçiyi sırtında, yavrusunu ise köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasında taşıdığı fotoğrafıyla tüm Türkiye'nin tanıdığı 12 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin, siyasete atılıp Bakan olmak istediğini söyledi.

Yeni Şafak
12:01 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:15 - 9/10/2017 Pazartesi
AA
Hamdu Sena, yakınlarının kendisine 'Rizeli Heidi' olarak seslendiklerini söyledi.
Hamdu Sena, yakınlarının kendisine 'Rizeli Heidi' olarak seslendiklerini söyledi.

Yeni doğum yapan keçiyi sırtında, yavrusunu ise köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasında taşıdığı fotoğrafıyla tüm Türkiye'nin tanıdığı 12 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin'in hayali, siyasete atılıp Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmak.

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Yağcılar köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan Atilla ve Havva Bilgin çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Hamdu Sena, Atatürk Ortaokulu 6. sınıfta eğitim görüyor.



Siyasete atılıp Bakan olmak istiyor

Hamdu Sena Bilgin, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafıyla herkese örnek olmasının ardından birçok kişi tarafından "Rizeli Heidi" olarak çağrıldığını, bunun ise çok hoşuna gittiğini söyledi.

'Hayvanlarla uğraşınca yorulduğumu anlamıyorum'

Bilgin, hayvanlar hasta olunca çok üzüldüğünü, onları iyileştirmek istediğini dile getirerek, iyileştiklerini görünce çok mutlu olduğunu belirtti.

Hayvanların yanında olmak ve onlara bakmanın kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Hamdu Sena, "Her şeyi kendi isteğimle yapıyorum. Hayvanları beklerken daha rahat ders çalıştığımı düşünüyorum. Hayvanlarla uğraşınca yorulduğumu anlamıyorum" diye konuştu.




#Hamdu Sena Bilgin
#Rize
7 yıl önce