|

Hat sanatı gençlere emanet

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA)'nin Hattat Hâfız Osman adına düzenlediği "Milletlerarası 10. Hat Yarışması" sonuçlandı. 122 ödülün dağıtıldığı yarışmaya dünyanın bir çok ülkesinden katılan genç hat sanatçılar "Celi Sülüs", "Nesih" ve "Nestalik" dalında eserleriyle öne çıktı.

04:00 - 18/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:51 - 25/06/2019 Salı
Yeni Şafak
Sanatçı Filiz Derindere, Doç. Dr. Halit Eren'in elinden icazet aldı.
Sanatçı Filiz Derindere, Doç. Dr. Halit Eren'in elinden icazet aldı.
İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından klasik İslam hat sanatının korunması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 10. Uluslararası Hat Yarışması'nda kazananlar belli oldu. Bu yıl büyük hattat, âlim ve mutasavvıf Hafız Osman adına gerçekleştirilen yarışmada "Celi Sülüs" alanında
, "Sülüs" alanında Mısır'dan Muhammed Jabir el-Sayyid, "Nesih"de Irak'tan Sirwan Kamal Ali, "Nestalik" alanında Habib Ramazanpour, "Celi Divani" alanında ise
birinci oldu. IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren, Enzonezya'dan Çin'e kadar hat sanatının dünyaya yayıldığını belirterek, genç neslin hat sanatına olan ilgisinin arttığını söyledi. Programda hat ile uzun yıllardır uğraşan sanatçılar Filiz Derindere, Ayşe Karakuş, Adem Ebrem ve Azmir bin Abdul Karim usta hattatların elinden icazet aldı.

HAFIZ OSMAN'IN BEREKETİ

36 ülkeden 688 hattatın toplamda 975 çalışma sunduğu yarışmada 122 esere ödül verildi. Halit Eren, "Hafız Osman'ın bereketi olacak ki böyle kaliteli eserler ortaya çıktı. Endonezya ve Malezya gibi ülkelerde yetişen hattatlar orada okullar açtı. Hat sanatını öğrenmeye başladılar. Bu yarışmalar sayesinde kendisini geliştiren hattatlar Kur'an-ı Kerim yazıyor, ayet-i kerimeleri nakşediyorlar. Bu şekilde yeni nesil hat sanatıyla yetişmiş oluyor" dedi.
#Hattat Hâfız Osman
#Hat Yarışması
#Nestalik
#Celi Sülüs
8 yıl önce