|

Hatırası hep yaşayacak

15 Temmuz şehidi, gazetemizin foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın çektiği kareler Dolmabahçe Sanat Galeri’sinde ziyarete açıldı. Oğlu Alpaslan Cambaz, “Büyük bir aşkla fotoğraf çekerdi. Her kareye çok kıymet verirdi. Hatırasını paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi. Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde 7 Ekim’e kadar açık kalacak sergi, 13 Ekim’de Cambaz’ın memleketi Gümülcine’de olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:47 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Hatırası hep yaşayacak
​Hatırası hep yaşayacak

15 Temmuz şehidi, gazetemizin foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın çektiği kareler Dolmabahçe Sanat Galeri’nde ziyarete açıldı. Oğul Alpaslan Cambaz, “Büyük bir aşkla fotoğraf çekerdi. Her kareye çok kıymet verirdi. Hatırasını paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi.

Dolmabahçe Sanat Galerisi, 15 Temmuz şehidi foto muhabiri arkadaşımız Mustafa Cambaz’ın çektiği fotoğraflardan oluşan muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz Fotoğraf Sergisi”ne Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile TBMM Milli Saraylar'ın desteğiyle açıldı. Serginin açılış konuşmasını Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker yaptı. Şeker, Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan birlikte Cambaz'ın çektiği binlerce fotoğraf arasından 50 tanesini sergi için seçtiklerini söyledi.


BÜYÜK AŞKLA ÇEKERDİ

15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, “Babam her zaman büyük bir aşkla fotoğraf çekerdi. Fotoğraflar çekimlerinden sonra, aralarından birilerini seçip diğerlerini silmekte hep çok zorlanırdı. Çok kıymet verirdi her bir kareye. Geride belki milyonlarca fotoğraf karesi bıraktı. Ben de elim vardıkça onun hatırasını sevenleriyle paylaşmayı sürdüreceğim” şeklinde konuştu. Sergiye katılan ve şehit Mustafa Cambaz’ın bir çok çalışmasında birlikte yer aldığı mimar Suphi Saatçi ise şunları söyledi: “ Mustafa ile çok yakındım. Çünkü ikimiz de vatan yetimiyiz. O batı Trakya’dan ben de Kerkük’ten. Her zaman dertleşirdik. Öyle zarif ve duyarlı insandı. Hatta beraber bir Türk evi kitabı yapmamızı istemişti. Siz yazın ben fotoğraflarını çekerim diyordu. Kısmet olmadı. Belki ilerde böyle bir kitap çalışması yapılırsa çok isabetli olur. Bir keresinde Tokat evleri ile ilgili konuşma yapacağım zaman Mustafa’nın fotoğraflarını kullanmıştım. Çok güzel ayrıntıları yakalamıştı. Çok gayretli, canlı, heyecanlı bir dostumuzdu. Yapacak çok şeyi vardı. Tesellimiz, Yüce bir amaç uğruna şehit oldu."



#Mustafa Cambaz
#Dolmabahçe Sanat Galeri
#Alpaslan Cambaz
7 yıl önce