|

"Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri", Sultanahmet Meydanı'ndaki etkinliklerle başladı.

Yeni Şafak
17:32 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:33 - 25/05/2016 Çarşamba
AA
"Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri", Sultanahmet Meydanı'ndaki etkinliklerle başladı.
"Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri", Sultanahmet Meydanı'ndaki etkinliklerle başladı.

Toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı artırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen şenliklerin başlaması dolayısıyla Sultanahmet Meydanında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.



İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, burada yaptığı konuşmada, eğitimin örgün ve yaygın olmak üzere ikiye ayrıldığını, örgün eğitiminin okullarda müfredatlarla, yaygın eğitimin ise çeşitli sebeplerle eğitimini alamamış vatandaşlara kurslar aracılığıyla verildiğini söyledi.



Yaygın eğitim kapsamında yapılan çalışmaların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü koordinesinde yürütüldüğünü belirten Usta, 800 bine yakın kursiyerin yaygın eğitimlerini sürdürdüğünü açıkladı.



7'den 70'e herkes


Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Ersan Ulusan ise yaygın eğitimin tabiri caizse beşikten mezara, 7'den 70'e herkesin devam ettirdiği bir eğitim şekli olduğunu vurgulayarak, gereksinim duyulan her yerde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme çatısı altında bu eğitimin sunulduğunu ifade etti.



İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de eğitim serüveninin doğumdan ölüme kadar sürdüğünü dile getirerek, "Serüvenimiz büyük bir merakın tetiklediği ve büyük çabaları gerektiren bir öğrenme serüvenidir. Dolayısıyla hayat boyu öğrenme dediğimiz bu tabir gerçek hayatımızda bulunan malumun ilamıdır. Zaten hayatın tanımı insanların kendini çevresini ve hayatı öğrenme faaliyetleridir." şeklinde konuştu.



İnsanoğlunun bir şeyler öğrendiğinde ve katma değer ürettiğinde kendini değerli hissettiğini vurgulayan Yelkenci, "Bunu yapmayan bir insanın dünyaya vereceği ve ondan alacağı bir şey kalmamış demektir. Bu bağlamda İstanbul'da oluşturduğumuz 44 Halk Eğitim Merkezinde insanların bu değeri kazanması için mücadele ediyoruz ve onların çoğu zaman başarılı çalışmalarını gördükçe gıpta ediyoruz." dedi.



Sultanahmet'te gerçekleştirilen şenlik 29 Mayıs'a kadar devam edecek.


#"Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri"
#Güngören Kaymakamı Zafer Orhan
#Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Ersan Ulusan
#İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci
#İstanbul Vali Yardımcı Ahmet Hamdi Usta
#Sultanahmet Meydanı
8 yıl önce