|

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: En zor dönemeçlerde ilkeli duruş sergiledi

Türkiye’nin en zor dönemeçlerinde demokrasiden yana ve ilkeli duruşu ile Yeni Şafak gazetesi, Türk medyası içerisindeki yerini muhafaza etmektedir.

Haber Merkezi
12:22 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 12:26 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
Berat Albayrak
Berat Albayrak

Demokrasilerin işleyişinde bağımsızlığını ve değerlerini koruyabilen medya kurumlarının önemi büyüktür. Ülkemizin içinden geçtiği her zorlu süreç, demokrasi ve milli değerleri özümseyen bir medyanın rolünün önemini kanıtlamıştır.

Türkiye’nin en zor dönemeçlerinde demokrasiden yana ve ilkeli duruşu ile Yeni Şafak gazetesi, Türk medyası içerisindeki yerini muhafaza etmektedir.

Hafızalardaki yerini koruyan 28 Şubat sürecinde, baskıcı zihniyete teslim olmayan Yeni Şafak gibi kurumlarımız, Türk demokrasi tarihinde unutulmayacak bir yere sahip olmuşlardır. O dönemdeki korkusuz yayın politikası ile Yeni Şafak gazetesi, ipotek konulmak istenen millet iradesinin medyadaki izdüşümü olmuştur.

Gazeteci bir babanın oğlu olarak, yaşadığımız zor dönemlerde medyanın milletinin değerlerinden yana durmasının ne kadar kıymetli olduğunun farkındayım.

Türkiye’nin geleceğinin güçlü temeller üzerinde inşa edilebilmesi için ilkeli, bağımsız ve toplumun değerleri ile barışık medya kurumlarının önemi yadsınamaz.

25 yıldır Türk medyasının en önemli seslerinden biri olan Yeni Şafak ailesinin, kuruluş yıldönümlerini kutluyorum. Bu çizginin çeyrek asırdır sürdüğünü görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bugünden sonra da demokrasiden ve milletimizden yana olan ilkeli yayın politikasını sürdüreceğine olan inancım tamdır.

#Yeni Şafak 25. yıl
#Berat Albayrak
5 yıl önce