|

Hepsi Türkiye’den çalındı

Londra’da British Museum’da sergilenecek 300 eser Türkiye’den kaçırılan Anadolu’nun eşsiz eserlerinden oluşuyor. 300 eser, Almanya, İngiltere ve Danimarka’daki müzelerden toplandı. Eserler arasında Pergamon Sunağı, Athena Tapınağı Propylonu, Milet Traianus Tapınağı, Troia Hazineleri, Knidos Aslanı da var.

Haber Merkezi
04:00 - 21/11/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:12 - 21/11/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye'den kaçırılan eserler
Türkiye'den kaçırılan eserler

British Museum’da beş bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti’nden çalınan eserler özel bir sergiyle ziyaretçilere açılacak. İngiltere’nin başkenti Londra’daki müzede bugünden itibaren özel bir salonda gezilebilecek olan “Troy: Mit ve Gerçek” adlı sergide yaklaşık 300 eser yer alıyor. Sergide, 1868’den itibaren Alman tüccar ve amatör arkeolog Heinrich Schliemann’ın üç parti halinde yurt dışına kaçırdığı eserlerin bulundukları ülkelerden toparlanarak bir araya getirildi.


ALTIN TROYA HAZİNELERİ SERGİDE YER ALMIYOR

  • Almanya’daki Berlin Müzesi, İngiltere’deki Ashmolean Müzesi ve Danimarka Ulusal Müzesi’nden getirilen eserler arasında, çömlekler, gümüş kaplar, bronz silahlar, heykeller ve lahitler bulunuyor. Ancak sergide beş bin yıllık antik kentten kaçırılan ve şu anda Rusya’nın başkenti Moskova’daki Puşkin Müzesi’nde sergilenen altın Troya Hazineleri’nin orijinalleri yerine sadece iki takının 19. yüzyılda yapılan imitasyonuna yer veriliyor. Homeros’un ünlü İlyada ve Odysseia destanlarına konu olan ve Çanakkale sınırları içinde bulunan kente ve yaşanan savaşa ilişkin Roma İmparatorluğu ve sonrasındaki dönemlerde yapılan eserler de sergi kapsamında görülebiliyor. Sergi, 8 Mart 2020’ye kadar gezilebilecek.

#Tarihi Eser
#Troya
#British Museum
#İngiltere
4 yıl önce