|

Hırsızlar mahalleyi soydu

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Dereuzunyer Mahallesi, ilginç bir hırsızlık olayına sahne oldu. Kestane hasadı için yaylaya giden mahalle sakinleri döndüklerinde şaşkınlığa uğradı. Hasadı fırsata çeviren hırsızlar, cami, muhtarlık ofisi ve 15 evi soydu.

Yeni Şafak
12:45 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 12:46 - 9/10/2018 Salı
AA
Hırsızlar 15 evi talan etti.
Hırsızlar 15 evi talan etti.

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Dereuzunyer Mahallesi Muhtarı Hasan Fırtına, 140 hanenin yer aldığı mahallede 182 kişinin ikamet ettiğini, yaz aylarında ise yaylaya çalışmaya gittiğini belirtti.

Mahalledeki vatandaşların kestane hasadı için yaylada olduklarını bildiren muhtar Fırtına, hırsızların bunu fırsata çevirdiklerini söyledi. Hırsızlar, mahalle camisi ile muhtarlık ofisi de dahil olmak üzere 15 evi talan etti bazı evleri ise işaretledi.


İlk işleri kamerayı sökmek olmuş

Fırtına, 1,5 ay önce muhtarlık bürosunda bulunan kameraların hırsızlar tarafından söküldüğünü dile getirerek "Durumu jandarma ekiplerine bildirdim. Ancak tekrar buraya güvenlik kamerası taktırmamıştım. Çünkü vatandaşlar yılın 6 ayı yaylada diğer 6 ayı da burada yaşıyor. Dönünce taktırmayı düşünüyordum" dedi.

İki gün önce mahalleye indiğinde muhtarlık binasının yanındaki tuvaletin kapısının yerinde olmadığını fark ettiğini aktaran Fırtına, şunları söyledi:

  • "Ödemiş'e gidecektim. Geçerken muhtarlığın yanındaki tuvalet kapısının yerinde olmadığını gördüm. Şüphelendim. Etrafa baktığımda bazı evlerin kapılarını kırılmış gördüm. Herkesin evini kontrol etmesi için hemen yaylada yaşayanlara haber gönderdim. Durumu jandarmaya bildirdim. Benim evin de bulunduğu 15 evin kapıları kırılarak içeri girilmiş, birçok eşya alınmış. Hatta camideki avizelerin bile çalındığını tespit ettik. Köyün boş olmasını fırsat bilerek bir şey bırakmamışlar. Çamaşır makinesi, buzdolabı, soba, fırın, ocak... Komple evleri soymuşlar. Bazı evlerin kapıları işaretlemişler."

Avizeleri dahi çalmışlar

Mahalle sakinlerinden Hulusi Avcı ise ilk kez böyle bir hırsızlık olayıyla karşılaştıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Yaylaya çıktığımız için fazla değerli bir eşya bırakmadık. Ufak tefek bir şeyler vardı. Kapıları kırmışlar değerli olan eşyaları, demir parçalarını almışlar. Yoklamadıkları ev kalmamış gibi. Tuvalet kapısından caminin avizesine kadar ne buldularsa götürmüşler."

Köyde inceleme yapan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

#Ödemiş
#İzmir
#Mahalle
#Hırsız
#Kestane
#Hasat
#Yayla
6 yıl önce