|

‘Hu’ bizim nefesimiz

İranlı hat sanatçısı Hamid Tolouei Fard, yeni açılan 7 Art Gallery’nin konuk sanatçılarından biri oldu. Yeni eserlerinde Batılı tabloların üzerine hu çalışan sanatçı, “Hu bizim nefesimiz. Onu anınca her şey iyi olur” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 пятница
Güncelleme: 03:39 - 1/06/2018 пятница
Yeni Şafak
İranlı hat sanatçısı Hamid Tolouei Fard
İranlı hat sanatçısı Hamid Tolouei Fard

Galata’nın yeni sanat duraklarından “7 Art Gallery” kapılarını sanatseverlere açtı. Galata Kulesi’nin karşı sokağında ziyaretçileri ağırlayacak olan galerinin ilk sergisi İran ve Türk resim sanatından güncel örnekleri sunuyor.

11 HAZİRAN’A KADAR AÇIK

İki ülke sanatında köprü kurmayı amaçlayan galerinin karma sergisinde 5 İranlı 4 Türk sanatçı yer alıyor. Devrim Erbil, Mansoor Ghandriz, Ahmet Oran, Nasser Ovissi, Barış Sarıbaş, Hamed Sadrarhami, Yasemin Öztürk, Kaveh Kavosi ve Hamid Tolouei Fard’ın etkileyici tablolarını görebileceğiniz sergi, 11 Haziran gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Malezya, Beyrut, İran, Londra’da sergiler açan İranlı sanatçı Hamid Tolouei Fard’ın eserleri sergide ilgi çeken çalışmalar arsında. Hat sanatçısı olan Fard’ın meşhur tablolardan ilham alarak çalışmış. Eserlerinde sadece “hu” yazan sanatçı, “Hu bizim nefesimiz. O bizim canımızdan geliyor. “Hu” her şeyin pozitifi demektir, onu anınca her şey iyi olur. En sonunda da her şey Allah’a aittir, bize bunu hatırlatır” diyor. Demek istediğim, hayatımızda hep sorunlar olacaktır. Sorunları boşverin kollarınız açın ve Allah’ı anın. Allah hepsini çözecektir. Kendinize ve Allah’a inanın, göreceksiniz ki ortada hiçbir şey kalmayacak” şeklinde konuşuyor.

SANATÇILARI BEKLİYORUZ

İranlı sanatçı Türkiye ve İran kültür ve sanatının benzediğini belirterek “İran ve Türkiye kardeştir. Bu sergi belki İranlı ve Türkleri yakın etsin. Biz savaştan karmaşan uzak insanlarız, Türkler de İran’a gelsin sergi açsın isteriz” diyor.

  • Sözümüz sanatımız bir
  • İranlı sanatçı “Bu sergi İranlı ve Türk sanatçıları yakın etsin. Türkler de İran’a gelsin sergi açsın isteriz. Biz kardeşiz” diyor.
#Hamid Tolouei Fard
#Hat
6 лет назад