|

Hummel'dan Serhat Akın'a şok suçlama

Futbolu bıraktıktan sonra, katıldığı bir TV yarışması ile adından söz ettiren Serhat Akın, Danimarkalı spor giyim markası Hummel’a kendi tasarladığı ‘boğa logo’lu tişörtleri izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava açmıştı. Hummel'dan yapılan açıklamaya göre Serhat Akın o tişörtleri marka ile birlikte yarışma öncesi tasarladı.

Yeni Şafak
10:28 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:38 - 18/01/2018 Perşembe
Diğer
Serhat Akın, Hummel'a 21  bin liralık maddi-manevi tazminat davası açtı.
Serhat Akın, Hummel'a 21 bin liralık maddi-manevi tazminat davası açtı.

Futbolu bıraktıktan sonra, katıldığı bir TV yarışması ile adından söz ettiren Serhat Akın, Danimarkalı spor giyim markası Hummel’a kendi tasarladığı ‘boğa logo’lu tişörtleri izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava açmıştı. Hürriyet'in haberine göre, konuyla ilgili olarak açıklama yapan Hummel’ın Türkiye CEO’su Zeynel Akbulut şunları söyledi:

  • “Yarışma sırasında bu tişörtleri beraber tasarladık. Hummel o zaman yarışmaya sponsordu. Ancak kendisi yarışma bittikten sonra bizden komisyon istedi. Yarışmadan önce böyle bir konu hiç yoktu. Bununla ilgili olarak herhangi bir rakam söylemedi. Kazancımızın yüzde 10’unun vermeyi önerdim fakat kabul etmedi. Biz satışa başladıktan sonra komisyon istemeye başladı. Dava umurumda değil ancak kendisini böyle bir markayı kullanarak gündeme getirmeye çalışmasını kabul etmiyorum."
21 bin lira istiyor

Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın, kendi ismini ve kendi tasarladığı boğa logosunu kullanarak ürün satışı yaptığını iddia ettiği dünyaca ünlü spor giyim markası Hummel'in Türkiye temsilcisine dava açtı. Bin lirası maddi, 20 bin lirası manevi olmak üzere toplam 21 bin TL tazminat talep edildi.

#Serhat Akın
6 yıl önce