|

İHH'dan 'helal' belgeli bebe bisküvisi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), "Helal gıda" belgeli olarak ürettirdiği bebe bisküvilerini, dünyanın farklı coğrafyalarında açlık çeken çocuklara gönderiyor.

Yeni Şafak
11:29 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:37 - 24/02/2016 Çarşamba
AA

Dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan İHH Ankara Şubesince "Helal gıda" belgeli ürettirilen bebe bisküvileri, farklı coğrafyalarda açlık çeken ya da yetersiz beslenen çocuklara gönderiliyor.



Şube Başkanı Mustafa Sinan, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce başlatılan çalışmayla üretilen 180 ton bisküvinin 10 farklı ülkedeki çocuklara ulaştırıldığını söyledi



Bebe bisküvilerini ürettirmedeki amaçlarının mazlum ve özellikle kimsesiz çocuklara az da olsa katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Sinan, bisküvilerin kendi üretimleri olduğunun altını çizdi.



Helal gıda sertifikasına sahip bebe bisküvilerini ürettirerek helal gıdayı teşvik etmek istediklerini vurgulayan Sinan, şunları kaydetti:


"Bu bisküvileri özellikle Suriye, Nepal ve diğer ülkelerdeki kardeşlerimizin çocuklarına gönderiyoruz. Amacımız mazlum insanlara hem maddi hem de manevi destek vermektir. Zaten İHH olarak yaptığımız bütün maddi çalışmaların akabinde manevi anlamda da projelerimiz vardır. Bu insani diplomasi yani mazlum olanların mazlumiyetlerini gidermektir. İçerisinde katkı malzemeleri olmak üzere yağı, unu, şekeri ve her şeyi helal malzemeler kullanılarak ürettiğimiz helal gıdayı teşvik ediyoruz. Beslenmesi helal olan toplumların düşünceleri, çalışmaları ve her şeyleri de helal statüde olur. Helal beslenen helal konuşur, helal konuşan da düzgün yol alır."



"Ticari kaygımız veya reklam amacımız yok"


İHH olarak bu çalışmayı ilk defa Ankara ekibi olarak başlattıklarını belirten Sinan, diğer kentlerdeki İHH ekiplerinin de bu çalışmaya büyük bir teveccüh gösterip katkıda bulunmaya çalıştıklarını aktardı.



Bisküvi ambalajını Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak hazırladıklarını, üzerine "parayla satılmaz" ibaresi koyduklarını belirten Sinan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Ambalajı hazırlarken reklam kaygımız ve ticari bir amacımız olmadığı için diğer bebe bisküvilerden farklı bir şekilde dizayn ettik. Kutu üzerinde İHH haricinde bir 'Hilal' ile içerisinde farklı coğrafyalardan çocukların fotoğrafları bulunuyor. Bu da farklı coğrafyalardaki mazlum insanların çocuklarına ulaştığımızı gösteriyor. Hilal bütün dünyada İslam'ı sembolize eder. Ayrıca kutu üzerinde Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Derneğinin (GİMTES) belgesi de yer alıyor. Bu ürünler üretilirken 2 ayrı mühendis görev yapıyor. GİMDES'e bağlı bir mühendis gelip ürünü denetliyor. Bizim mühendisimiz de üretim yapılan firmayı denetliyor. Çünkü biz bu işi büyük bir titizlikle yapıyoruz. Amacımız ticaret yapmak değil helal gıdayı teşvik etmek ve bir çığır açmaktır. İnşallah bunda da başarılı oluruz."



Sinan, ayrıca ambalaj üzerinde Mavi Marmara ve 135 ülkede yaptıkları çalışmaları anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, kendileri gibi çalışacak sivil toplum kuruluşları ve insanları da teşvik etmek istediklerini kaydetti.

#Ankara Şubesi Başkanı Mustafa Sinan
#bebe bisküvisi
#helal gıda
#İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH)
8 yıl önce