|

İlk hac kafilesi yola çıktı

İstanbul Havalimanı’nda yaklaşık 200 hacı adayı sevinç gözyaşlarıyla kutsal topraklara yolcu edildi. On yıldır bu günü beklediğini ifade eden Mustafa Güven duygularını şöyle dile getirdi: Şimdi yolculuk başladı, çok sevinçliyiz. Tüm Müslüman kardeşlerimize dua edeceğiz.

Yasemin Asan
04:00 - 6/07/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:17 - 6/07/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Hacı adayları dualarla uğurlandı.
Hacı adayları dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan’a gidecek ilk kafilede yer alan hacı adayları, İstanbul Havalimanı’ndan dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. İstanbul Havalimanı’nın açılmasının ardından ilk kez düzenlenen törene yaklaşık 200 hacı adayı, yakınları ile bazı vatandaşlar katıldı. Törene katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, hacı adaylarını tek tek tebrik ederek, onlardan İslam alemi ve Türkiye’nin iyiliği için bol bol dua etmelerini istedi.


İSTANBUL’DAN 11 BİN 500 HACI ADAYI GİDECEK

Yerlikaya, bu yıl İstanbul’dan 11 bin 500 hacının kutsal topraklara gideceğini kaydetti.

Bu yıl hacca giden ilk hacı adayı kafilesinin İstanbul Havalimanı’ndan uğurlandığına dikkati çeken Yerlikaya, “bu şehre hadim olan herkes adına bizler bugün ömrünüzde en özel, müstesna ibadet sevincinizi görmeye geldik, paylaşmaya geldik. duanızı almaya ve dua etmeye geldik. Bizlere, devletimize, milletinize, askerimize, polisimize de dualar edin. Sizleri seviyoruz” dedi.


ÜMMET-İ MUHAMMED İÇİN DUA EDECEĞİZ

Hacı adaylarından 72 yaşındaki Mustafa Güven, kafileye katılmak için eşiyle Kocaeli’nden İstanbul Havalimanı’na geldiklerini söyledi. Güven, hacca 2009’da kayıt olduğunu ifade ederek, “Tüm Müslüman kardeşlerimize dua edeceğiz. Kabe’yi ilk gördüğünde sağlık isteyeceğiz” dedi. Ayşe Güven ise kutsal toprakları göreceği için çok sevinçli olduklarını belirtti. Hacı adaylarından Ali Kala, 69 yaşında hacı olacağı için çok mutlu olduğunu, 10 yıldan bu yana kendisine kuranın çıkması için dua ettiğini kaydetti. Kala, “Orada bol bol dua edeceğim. Zulüm gören tüm Müslümanları Allah darda bırakmasın” dedi. Tekerlekli sandalye ile kutsal topraklara gidecek 80 yaşındaki Aişe Yılmaz, 9 senedir bugünü beklediğini dile getirerek, O zaman yürüyebiliyordum. Şimdi tekerlekli sandalye ile hac yapmak nasip oldu. Oğlum bana yardım edecek” şeklinde konuştu. Hacı adaylarından Esat Yımaz, eşi, kayınvalidesi ve annesi ile 2009’da Diyanet’e başvurduklarını kaydetti. Yılmaz, 10 senedir bugünü beklediklerini belirterek, “Bu sene hac bize nasip oldu. Ümmet-i Muhammed’e ve memlekete dua edeceğiz” dedi.

  • Bakanlıktan sağlık rehberi
  • Sağlık Bakanlığı, ‘Hac ve Umre İçin Enfeksiyon Kontrol Rehberi’ hazırladı. Rehberde dikkat çeken tavsiye ve uyarılar şöyle: 2 saatten daha uzun süre beklemiş gıdaların tüketilmemeli. Kaynatılıp soğutulmuş su içilmeli. Çiğ süt ve ete dikkat edilmeli. Hayvanlar ve özellikle develerle yakın temastan kaçınılmalı. Kalabalık ortamlarda maske kullanılmalı, 6 saatte bir değiştirilmeli. Eller sık sık su ve sabunla yıkanmalı veya el antiseptiği kullanılmalı. Şeker hastalığı, damar hastalığı gibi hastalığı olanlar ayak bakımı ve enfeksiyonlardan korunma konusunda ayrıca dikkatli olmalı ve seyahat öncesi hekiminin önereceği tavsiyelere uymalı. İhramlı olmak gibi zorunlu haller dışında çorap giyilmeli. Ayrıca, Türk hacıların, yola çıkmadan önce salgın riskine karşı gerekli aşılarını tamamlaması gerekiyor.
#İstanbul Havalimanı
#Hac
#Kafile
#Sağlık Bakanlığı
5 yıl önce