|

İstanbul 2014'te dünya starlarını ağırladı

Her geçen yıl birbirinden görkemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan İstanbul, 2014 yılında dünyaca ünlü starları ağırladı.

Yeni Şafak
11:35 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:59 - 27/12/2014 Cumartesi
AA
İtalyan tenor Andrea Bocelli, şubatta TEMA Vakfı'nın 20. kuruluş yıl dönümünde Ataşehir'deki Ülker Sports Arena'da konser verdi. Bocelli'ye, konuk şef Marcello Rota'nın yönetimindeki 102 kişilik Tekfen Filarmoni Orkestrası ile 60 kişilik İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Korosu eşlik etti.


Yakasında Tema Vakfı'nın melek rozeti ile sahneye çıkan sanatçı, ilk bölümde soprano Paola Sanguinetti, ikinci bölümde ise Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Sıla ile düet yaptı. Sıla ve Bocelli, Edith Piaf'ın "La Vie En Rose" adlı şarkısını seslendirdi. 


Finalde ise Bocelli, İtalyan şarkıcı Illara Dellabidia ile Canto Della Terra'yı söyledi. Bilet satışlarının 3 hafta öncesinden tükendiği konser, 9 bin 300 kişi tarafından izlendi. 


Kemanı ağlatan adam, iki kez İstanbul'da konser verdi


Dünyaca ünlü keman virtüözü Farid Farjad, şubatta İstanbul Kongre Merkezi'nde etkileyici bir konsere imza attı.


Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında sahne alan "kemanını ağlatan adam" olarak tanınan sanatçı, "Ayrılık", "Sarı Gelin" ve "Dom Dom Kurşunu" gibi eserleri de yorumladı.


Müzik hayatının 60. yılını kutlayan sanatçı, 6 Aralık'ta da Zorlu Center PSM'de sahneye çıktı.



Timberlake, "Until The End of Time"ı Soma için söyledi


Pop ve RB müziğinin önemli isimlerinden Justin Timberlake, mayısta konser için İstanbul'a geldi. 


İTÜ Stadyumu'nda, ''The 20/20 Experience'' adlı dünya turnesi kapsamında hayranlarıyla buluşan sanatçı, konserine ''Tennessee Kids'', ''Pusher Love'' ve ''Rock Your Body'' şarkılarıyla başladı.


Konserde, sevilen şarkıları ''Rock Your Body'', ''Cry me a River'', ''Love Stoned''u da seslendiren ünlü sanatçı, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için "Until The End of Time" şarkısını söyledi. Timberlake, "Bu şarkı Soma'da hayatını kaybedenler için" dedi. 


Türkiye'de ilk kez solo konser veren sanatçıya, dansçılar ve orkestradan oluşan 28 kişilik ekip eşlik etti. Timberlake, hayranlarının büyük ilgi gösterdiği konserde yaklaşık 2 saat sahnede kaldı.


Metallica, hayranlarının istediği şarkıları yorumladı


Heavy metalin efsanevi gruplarından Metallica, 13 Temmuz'da İTÜ Stadyumu'nda hayranlarıyla buluştu.


"Metallica By Request" projesi çerçevesinde verilen konserde söylenen şarkılar, grubun daha önce aldığı karar doğrultusunda biletlerini internetten alan katılımcıların seçkisinden oluştu. 


Metallica'nın performansına tanıklık eden yaklaşık 35 bin kişi, kendi belirledikleri şarkıları hep bir ağızdan söyledi. Konserde sahneye çıkma fırsatını elde eden birkaç Metallica hayranı da bazı şarkıları anons etti. 


Konsere, "Master of Puppets" ve "One" isimli klasikleriyle başlayan Metallica, "Fade to Black", "Enter Sandman", "Sad But True", "Seek and Destroy", "Wherever I May Roam", "The Unforgiven", "For Whom the Bell Tolls", "Nothing Else Matters", "Welcome Home (Sanitarium)", "Turn the Page", "Creeping Death", "And Justice for All", "Orion", "The Memory Remains" isimli şarkılarını hayranlarıyla söyledi. 



Lady Gaga 21 tır ile Türkiye'ye geldi


Ünlü şarkıcı Lady Gaga, eylülde İTÜ Stadyumu'nda konser verdi.


"Lady Gaga's artRAVE: the ARTPOP Ball" turnesi kapsamında 21 tır ve 144 kişilik ekibiyle İstanbul'a gelen ünlü şarkıcı, hayranlarını Türkçe, "İstanbul sizi seviyorum" sözleriyle selamladı.


Her 3 şarkıda bir, 30 saniyede kıyafetlerini değiştiren ve konser sırasında 10 farklı kıyafet giyen Gaga, 14 gardırop kıyafeti ile Türkiye'ye geldi. 


Şarkı aralarında hayranlarına "Sizi güldürmek için buradayız" diye seslenen Gaga, konserinde "Alejandro", "Bad Romance", "Poker Face", "Born This Way" ve son albümünde bulunan "G.U.Y" isimli şarkılarını yorumladı.


Konsere gelen eşcinsel hayranlarına yönelik de övgüde bulunan Amerikalı şarkıcı, "Dünyayı dolaştım. İnanın gay olmak çok zor. Ne olduğunuzdan utanmayın ve kendinizle gurur duyun. Çünkü Tanrı hepimizi seviyor" ifadelerini kullandı.


İstanbul konserinde yaklaşık 2 saat sahnede kalan Lady Gaga, "Bad Romance" isimli şarkısı için sahnede soyundu ve yeni kıyafetlerini de yine sahnede hayranlarının gözü önünde giydi. 


Zaman zaman piyanonun başına oturan Lady Gaga'ya, sahnede kaldığı süre boyunca 14 dansçı ve 5 grup üyesi eşlik etti. 



Soprano Brightman konser verdi


Dünyanın önde gelen sopranolarından Sarah Brightman, 9 Kasım'da Ülker Sports Arena'da müzikseverlerle buluştu.


"Good Music In Town" konserleri kapsamında sahne alan sanatçı, opera baladlarını, klasik müzik eserlerini kendine özgü yorumla sundu. Tüm zamanların en çok satan İngiliz sopranosu, aktris, şarkı sözü yazarı ve dansçı Brightman'a, İstanbul konserinde 60 kişilik senfoni orkestrası eşlik etti.


Sarah Brightman konserinin biletleri, Biletix'ten satın alınabiliyor.



Haris Alexiou


"Yunan müziğinin divası" olarak kabul edilen Haris Alexiou, kasımda verdiği konserle büyük beğeni topladı.


Alexiou, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde hayranlarıyla buluştu.


Dinleyicilerini, Türkçe "Sizlerle yeniden birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum" sözleriyle selamlayan sanatçı, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı.


Konserde eski ve yeni şarkıların yanı sıra Türkçe eserleri de yorumlayan Yunan sanatçı, konserin sonunda kendisini ilk kez Türkiye'ye davet eden Zülfü Livaneli ile Sezen Aksu'ya da teşekkür etti.


Bugüne kadar 30 platin ve 13 altın plak kazanan sanatçı, Türkçe'ye uyarlanan ve Sezen Aksu'dan Yeni Türkü'ye birçok ünlü isim ve grup tarafından seslendirilen "Olmasa Mektubun", "Maskeli Balo" ve "Telli Telli" gibi unutulmaz şarkılara imza attı.


Demi Lovato
 
rüzgarı


 ABD'li şarkıcı ve oyuncu Demi Lovato, 2014 dünya turnesi kapsamında kasımda ilk kez İstanbul'da sahne aldı.


Lovato, Ülker Sports Arena'da verdiği konserinde hayranlarına Türkçe "Merhaba İstanbul" diyerek seslendi.


"Skyscraper, Neon Lights, Fire Starter, Really Don't Care, La La Land ve Heart Attack gibi sevilen şarkılarının seslendiren Lovato, 1 saat 15 dakika sahnede kaldı.


Sahne ışıklarının kapanmasının ardından hayranlarına cep telefonlarının ışıklarını açıp havaya kaldırmalarını isteyen Lovato, daha sonra kendi telefonuyla da hayranlarını kayda aldı.


Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve burada bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Lovato, sahne performansıyla hayranlarının beğenisini topladı.


Andre Rieu
 
İstanbul'da iki konser verdi


İstanbul'da iki konser veren Hollandalı kemancı, besteci, orkestra şefi ve Johann Strauss Orkestrası'nın kurucusu Andre Rieu, kasımda Sinan Erdem Spor Salonu ile Ülker Sports Arena'da sevenleriyle buluştu. 


Dünya müzik otoritelerince yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri kabul edilen ünlü sanatçı yaklaşık 3 saat süren konserde, geniş bir repertuvardan şarkı ve eserler seslendirdi.


Johann Strauss Orkestrası eşliğinde sahne alan sanatçı, 1945 tarihli "Carousel" müzikalinde yer alan, ancak daha sonra Gerry and the Pacemakers versiyonu Liverpool taraftarlarının tribün tezahüratına dönüşen ve bu şekilde tanınan "You'll Never Walk Alone"du.


Sahne ve gösterilerin hazırlığı için 180 kişilik profesyonel bir kadronun görev aldığı konserde kullanılan özel ekipman, 12 tır ile Türkiye'ye ulaştı.


"Statlarda konser veren tek klasik müzik sanatçısı" olma özelliği taşıyan Rieu, bugüne kadar dünya müzik listelerinde 30 kez liste birinciliği, 355 Platin Albüm Ödülü, 35 milyon DVD satışı, 2012 dünyanın en çok satan erkek sanatçısı, 2009-2011 Yılın Tur Sanatçısı Top 10 gibi başarıları elinde tutuyor. Rieu, Pollstar listelerinde de 2012 yılının en çok kazanan müzisyenler listesinde 12. sırada yer aldı.



Türk müziği yorumcusu Kanadalı MacCrimmon büyüledi


Balkan türkülerinin Kanadalı yorumcusu Brenna MacCrimmon aralıkta Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu'nda konser verdi.


Uluslararası alanda Türk halk müziği ezgilerini söyleyen yabancı sanatçıların başında gelen MacCrimmon, "Dünya Müziğinin Tadı Avea'da" başlığıyla, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" kapsamında hayranlarıyla buluştu. 



Morrissey İstanbul şarkısıyla İstanbul'daydı


Yılın son önemli konserinde alternatif rock müziğin önemli gruplarından The Smiths'in vokalisti Morrissey, Volkswagen Arena'da hayranlarıyla buluştu.


Konserine "The Quen is Dead" şarkısıyla başlayan Morrissey, hayranlarını Türkçe "İyi akşamlar" diyerek selamladı.


Sanatçı, son albümünün ikinci single'ı olarak yayınlanan ve İstanbul sokaklarından ses kayıtları içeren "Istanbul" şarkısını seslendirmeden önce "İstanbul'da bulunmak benim iyi şansım. Sevginiz, verdiğiniz ilham ve her şey için çok teşekkür ederim" diye konuştu.


Protest kimliği ile tanınan 55 yaşındaki sanatçı, "World Peace Is None of Your Business" albümünde yer alan şarkıları ile The Smiths'le yaptığı albümlerdeki hit şarkılarını da hayranları için seslendirdi.


İngiliz sanatçı, bugüne kadar "Suedehead", "The More You Ignore Me, The Closer I Get", "The Teachers Are Afraid Of The Pupils", "You Have Killed Me", "First of the Gang To Die" gibi birçok şarkıya imza attı.


Sanatçının konser alanı ve dışında et ve et ürünleri satışının yapılmaması isteği üzerine, konser biletinin satıldığı internet sitesine konuya ilişkin uyarılar konularak, dinleyicilerin mekan içinde ve çevresinde et ürünleri tüketmemesi talep edildi.
#2014
#konser
#Andrea Bocelli
#Farid Farjad
#Justin Timberlake
#Metallica
#Lady Gaga
#Haris Alexiou
#Andre Rieu
#Morrissey
9 yıl önce