|

İstanbul için kitap vakti

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 37. kez düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın İstanbul’daki resmi açılışı dün yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2018 Monday
Güncelleme: 04:14 - 21/05/2018 Monday
Yeni Şafak
Fuar bu yıl, yayıncı ve okuyucuların özlediği Ayasofya-Sultanahmet Meydanı’na devasa bir çadırla geri döndü.
Fuar bu yıl, yayıncı ve okuyucuların özlediği Ayasofya-Sultanahmet Meydanı’na devasa bir çadırla geri döndü.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleşen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın bu yıl 37’ncisi gerçekleşiyor. 2010-2017 yılları arasında Beyazıt Meydanı’nı mesken edinen fuar bu yıl, yayıncı ve okuyucuların özlediği Ayasofya-Sultanahmet Meydanı’na devasa bir çadırla geri döndü.

Çadırı dolduran fuar birimleri ile Kadir Gecesi’ne kadar İstanbul’un kültür hayatını zenginleştirmeye hazır olan 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışı dün yapıldı.

Ramazan boyunca 11.00-24.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek olan 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda okuyucular, 300’e yakın standa yayılmış 400’ü aşan yayınevinin 100 binden fazla kitabına ulaşabilecek. Ayasofya-Sultanahmet Meydanı’na kurulan dev çadır, kitap dostlarının aradığı esere ulaşabilmek için imkân tanıyor.

KÜLTÜR MERKEZİ

Fuar, yazar-yayıncı-okur buluşmaları için Ramazan’la bütünleşen tarihî mekânları değerlendirmeye devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı, fuarla cami avlularını, meydanları ve tarihî alanları kültür merkezi haline dönüştürerek medeniyet algısını geliştirmeyi amaçlıyor.

Sohbetleri kaçırmayın

Sevilen yazarlarla okuyucusunu buluşturan birçok imza etkinliğinin gerçekleşeceği fuar süresince, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) katkılarıyla organize edilen Ayasofya Ramazan Sohbetleri, çadır alanına kurulan sahnede, ziyaretçilere her gün sohbet dinleme imkânı sağlayacak.

#İstanbul
#Beyazıt Meydanı
6 years ago