|

İtibar'ın Nisan sayısı çıktı

İtibar’ın 55. sayısı olan Nisan sayısında zengin şiir, öykü ve denemelerin yanı sıra Arif Ay’la yapılan bir söyleşi de yer alıyor.

Yeni Şafak
14:59 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:59 - 6/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İbrahim Tenekeci yönetiminde yayın hayatına devam eden İtibar, her sayısında olduğu gibi Nisan'da da usta çizer Hasan Aycın'ın nefis bir çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından Arif Ay'ın “Diri Zaman” şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları İbrahim Tenekeci'nin “Bakardık Bazen”, Ali Emre'nin “Yolun Ortasında Raşel” ve Fatma Şengil Süzer'in “Yâ Eyyühennâs” adlı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Mustafa Akar, Zeynep Tuğçe Karadağ, Orhan Özekinci, Raşit Ulaş, Emel Özkan, Seyyid Ensar, Rabia Gelincik, Mehmet Burak, Rıdvan Tulum, Fatih Zorlu, Bayram Zıvalı, Ertuğrul Gazi Demir, Cengizhan Konuş ve Kaan Orhan. Dergide ayrıca Turan Koç tercümesiyle Mustafa El-Hâlidî'nin İstanbul Şiirleri'nden birini okuyacaksınız.



Öykümüzün Nabzı Burada Atıyor


İtibar, şiirimizin olduğu kadar öykümüzün de nabzını tutmaya devam ediyor. Derginin Nisan sayısının öykü sayfalarında ise Sibel Eraslan'ın “Casablanca'da Balayı”, Necip Tosun'un “Sûr Nefesi”, İsmail Özen'in “O da Bu Gidinin”, Yunus Emre Özsaray'ın “Leylaaaaaa”, Adem Tekden'in “Yalnızlar Sofrası”, Seda Camcı'nın “Otuz” ve Hacı Şaban Boztaş'ın “Saat” öyküleri bulunuyor.



Arif Ay Söyleşisi


Adem Turan, Nisan sayısında, Arif Ay'la verimli bir söyleşi yapmış. Ay: “Savunduğumuz insan, kendini savunduğumuzun farkında bile değil” diyor. Cemal Şakar “Hasan Aycın'ın Çizgilerinde İnsan ve Tabiat”, Ercan Yıldırım'ın “Gastronomik İnsan”, Fatma Barbarosoğlu'nun “Ne Tahammülü Öğrenebildik Ne Sefere Çıkabildik! Hep Yemekteyiz”, Kemal Sayar'ın “Allah'ı İşitmek”, Hüsrev Hatemi'nin “Yirminci Yüzyılda Şiirimiz”, Ali Sali'nin “Şiir Telakkileri: Kelimelerin İşaret Ettikleri Bizi Ele Verir”, Savaş Barkçin'in “Yönümüz Yolumuzdur” başlıklı yazıları derginin düzyazı sayfalarında yer alıyorlar. Ebubekir Kurban, Ahmet Kekeç, Tarık Tufan, Güven Adıgüzel, Mustafa Ruhi Şirin, Emine Batar, Sezai Coşkun, Tuba Kaplan, Arif Sağlam, Mustafa Uçurum ve Yahya İncetahtacı deneme ve incelemeleriyle İtibar'ın Nisan sayısına katılan diğer isimler.


#İtibar'ın Nisan sayısı çıktı
8 yıl önce