|

İyiliğin kaynağı kendi içimizde

Siyer Vakfı'nın düzenlediği Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın birincisi Kırgız yönetmen Kasiet Djholdoshbekova oldu. Djholdoshbekova, Yalnızlık isimli filminde tüm insanlığa iyiliğin kaynağının içimizde olduğu mesajını veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 01:59 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Kaiset Djholdoshbekova
Kaiset Djholdoshbekova

Siyer Vakfı'nca bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu. "Kamil İman Kamil İnsan" başlığıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Farklı ülkelerden 143 filmin başvurduğu yarışmada, 7 yönetmene ödül verildi. Ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Yarışmaya Yalnızlık filmiyle Kırgızistan'dan katılan Kasiet Djholdoshbekova, birincilik ödülüne layık görüldü.



KÖYÜNDE ÇEKTİ


Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi bölümünde okuyan Djholdoshbekova, Yalnızlık'ta kendi köyünü ve komşularını konu ediniyor. Film, orta yaşlarda bir kadının yalnızlığı ve komşularına olan yardımlarını anlatıyor. Filmin sonunda verilen mesaj oldukça etkili: "Bütün iyiliğin kaynağı kendi iç dünyamıza iyiliğin tohumlarını ekmek, insani sıfatların en güzellerine sahip olmakla başlamış olabilir. İyilik yapmaksa hepimize özgü edinim olabilseydi keşke."



143 FİLM BAŞVURDU


Yarışmaya bu yıl farklı ülkelerden 143 film başvurdu. Dereceye giren ve ödül alan diğer filmler ise şöyle: Elif Yüksel, 'Hayat Bu' filmiyle 15 bin lira değerindeki ikincilik ödülüne layık görülürken Mehmet Nişancı 'Heny' ile 10 bin lira değerindeki üçüncülük ödülünü aldı. Mansiyon Ödülü 'Zübde' filmiyle yönetmen Kerime Nur Ejderoğlu'nun oldu. Yarışmanın Kültür Bakanlığı Özel Ödülü 'Bir Şey Yap Güzel Olsun' filmiyle yönetmen Ömer Dişbudak'a verildi. Jüri Özel Ödülünü 'Öz'ün Öz'ü' adlı kısa filmiyle Talha Genç aldı.



İslami filmlere medyada yer yok


Yarışmanın Siyer Vakfı Özel Ödülünü 'İz' adlı kısa filmiyle Suriye'den katılan yönetmen Alaa Khweled, aldı. Khweled'e ödülü Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya tarafından verildi. Kheweled, " "İslami filmler medyada çok az yer alıyor. Medyada bizim de var olduğumuzu göstermersi açısından bu tören çok önemliydi" dedi.






#Siyer Vakfı
#Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması
#Nabi Avcı
7 yıl önce