|

'İzmirliler tiyatroya doyacak'

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Ulukut, "İzmir Devlet Tiyatrosu olarak 4 sahnede yeni repertuvarımızla perde diyeceğiz. İzmirli sanatseverler tiyatroya doyacak." dedi.

Yeni Şafak
14:27 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 14:29 - 21/01/2018 Pazar
AA
Levent Ulukut.
Levent Ulukut.

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, İzmir'deki planlarını ve hedeflerini anlattı. İzmir'e yabancı olmadığını, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosunda sözleşmeli oyuncu olarak görev aldığını aktaran Ulukut, İzmir Devlet Tiyatrosu'ndaki ilk oyununda geçtiğimizde günlerde yaşamını yitiren oyuncu Turan Özdemir ile aynı sahneyi paylaştığını söyledi.

Diyarbakır, Antalya ve İstanbul deneyiminin ardından bu kez müdür olarak İzmir Devlet Tiyatrosu'na dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ulukut, "Şimdi işimiz ve sorumluğumuz büyüdü. Burayı yakından tanıdığım ve yıllarım burada geçtiği için ihtiyaçları da iyi biliyorum." dedi.

"Sahne ve bilet sorunu çözülecek"

Ulukut, görevinde öncelik vereceği konularında başında İzmir'deki tiyatro sahnesi sıkıntısını çözmenin yer aldığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Her şeyden önce İzmir Devlet Tiyatrosu'nda bir sahne sıkıntımız var. Karşıyaka'da bir sahnemiz vardı, onu yıktık, yeniden inşa ediyoruz. Bornova'daki kültür merkezi projesi devam ediyor. Bu inşalar sırasında biz buraya 200 kişilik Konak Sahnesi'ne sıkıştık. Seyircinin büyük bir ilgisi var. Sabah gişe açılırken erkenden yağmur çamur demeden kuyruğa giriyorlar. Biletler hemen tükeniyor. Oyunlarımız kapalı gişe oynuyor. Bu bizi bir taraftan mutlu ediyor, diğer taraftan da bilet bulamayanlar adına üzülüyoruz."

"4 sahnede yeni repertuvarımızla perde diyeceğiz"

İzmirli seyircilerden biletle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını dile getiren Ulukut, şöyle devam etti:

"Haziran ayından sonra, herhangi bir aksilik olmadığı takdirde, Karşıyaka Sahnesi'ni açacağız. Yeni sezonda 400 kişilik Karşıyaka Sahnesi'nde oyunlarımıza tekrar başlayacağız. Bornova'da anlaşmalar sonuçlanmak üzere. Orada inanılmaz büyük bir kültür kompleksi olacak. 3 salon var. Biri bin kişilik, diğerleri 400'ün üzerinde mükemmel salonlar olacak. Bu salonlarda birisi yine bizim olacak. Bir yandan Bornova bir yandan Karşıyaka bir yandan Konak bir de Urla sahneleriyle seyircilerimizin bilet problemini de çözeceğiz. Bilet şikayetleri bitecek önümüzdeki sezonda. İzmir Devlet Tiyatrosu olarak 4 sahnede yeni repertuvarımızla perde diyeceğiz. İzmirli sanatseverler tiyatroya doyacak. Artık önümüzdeki sezon kendimizi affettireceğiz, iyi ve kaliteli oyunlarla seyircinin karşısına çıkacağız."

#İzmir
#Tiyatro
6 yıl önce