|

Kadıköy’de sahaf kokusu

Kadıköy Belediyesi’nce düzenlenen “ Uluslararası Çizgi ve Sahaf Günleri” Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin konseriyle başladı. KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali’nin ikinci etabı olarak gerçekleştirilen etkinliğin açılışı, Festival İdea Kadıköy’de yapıldı.

04:00 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:36 - 24/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Kadıköy’de düzenlenen “Uluslararası Çizgi ve Sahaf Günleri” başladı.
Kadıköy’de düzenlenen “Uluslararası Çizgi ve Sahaf Günleri” başladı.

İstanbul Kadıköy Lisesi ve Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek etkinlik, 27 Ağustos’a kadar edebiyat, tarih, kültür söyleşilerine ve sergilere ev sahipliği yapacak. Program kapsamında 8 sergi, 14 söyleşi, 5 canlı çizim, 4 atölye, 2 mezat ile 16 imza günü kitapseverlerle buluşacak. Sahaf dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak festivalde, nadir bulunan kitaplar, dergi ve plaklar; eski belge, evrak ve haritalar, Osmanlıca kitap ve mecmualar, imzalı, ilk basım ve her bütçeye uygun ikinci el kitaplar da satışa sunuldu. Türk ve yabancı çizerlerin katılacağı söyleşiler ve canlı çizim atölyeleri de okurların katılımına açık olacak.

MİZAH DERGİSİ MERAKLILARINA

  • Osmanlı’dan Günümüze İlk Sayılarıyla Mizah Dergileri sergisi Türkiye’nin mizah tarihine ışık tutacak. Çıngıraklı Tatar’dan Karagöz’e, Marko Paşa’dan Gırgır’a, 1828-2019 yılları arasında yayımlanmış mizah dergilerinin yer aldığı koleksiyon İstanbul Kadıköy Lisesi’nde meraklılarını bekliyor. Kadıköy’ün geçmişinden, tarihinden önemli izler taşıyan kartpostalların yer aldığı Sarkis Karamanik’in derlediği Kadıköy Kartpostalları sergisi (İstanbul Kadıköy Lisesi’nde) ile Karikatürcüler Derneği’nin hazırladığı Nazım Hikmet Portreleri sergisi (Gençlik Sanat Merkezi’nde) ilgililerini bekliyor. Mevlüt Ceylan’ın moderasyonunu yapacağı Bulak Baskısı Osmanlı Türkçesi Kitaplar söyleşisinde Aly Abdelwahab El Sayed, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki önemli birkaç basım merkezinden biri olan Kahire/Bulak baskısı kitapların hikâyesini anlatacak.

Çizgi Günleri kapsamında ise Fransız karikatürist Jul, “Mitlerin 50 Tonu” adlı sergisiyle (Bayan Yanı Cafe’de) festivalin konuklarından. Öte yandan Jul ve çizer Ramize Erer, Didier Pasomonik’in yöneteceği bir söyleşide bir araya gelecekler.

#​Kadıköy Belediyesi
#KADFEST
#Ramize Erer
#Didier Pasomonik
#Çıngıraklı Tatar
5 yıl önce