'Kara Cuma' Türkiye'yi kızdırdı

Yeni Şafak
16:43, 26/11/2017, PazarG: Güncelleme: 21:07, 26/11/2017, Pazar
Yeni Şafak
'Kara Cuma' Türkiye'yi kızdırdı
Cuma gününün önüne getirilen "kara" kelimesi tepkilere neden oldu ve kasıtlı olduğu iddia edildi.

Tüm dünyada 'Black Friday', yani 'Kara Cuma' adı ile indirim günleri ilan edildi. Türkiye'de de uygulanan 'Kara Cuma' büyük tepkilere neden oldu. Bazı ünlü markalar protesto edildi.

Onlarca markanın, ürünlerini indirimli fiyattan satışa çıkardığı ve ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cumaya denk gelen Black Friday, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanınca tepkilere neden oldu.

Müslümanlar haftanın en kutsal günü sayılan cuma gününe takılan "kara" sıfatı binlerce insanın tepki göstermesine neden oldu. Yüzlerce perakende ve online mağazada geçerli olan indirim günü için cumanın seçilmesi ve "kara cuma" olarak adlandırılması bazı kesimler tarafından "kasıtlı" olarak değerlendirildi.


"Neyin algısı, operasyonu?"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, bütün dünyada alışveriş çılgınlığına sahne olan Kara Cuma (Black Friday) tanımına tepki gösterdi. Yerlikaya, Twitter paylaşımında "Nedir bu Kara Cuma, neden Cuma? Aydınlık bereket bayramdır Cuma, huzurdur Cuma, güneşin doğduğu en güzel gündür Cuma, neyin algısı yapılıyor bu özel günde, neyin operasyonu yapılıyor?" diye yazdı.


Esnaftan tepki: Kara Pazar

Sinoplu esnaf Elif Ekser, bu haftanın Pazar günü için 'Black Sunday' yani 'Kara Pazar' indirim günü başlattığını duyurdu. Sinop’un Türkeli ilçesinde parfüm ve bijuteri dükkanı bulunan Elif Ekser, AVM’lerde ünlü markaların başlattığı 'Black Friday' adlı kampanyanın özellikle ve kasıtlı olarak seçildiğini ileri sürdü.

'Kültür erozyonu!'
Birçok alışveriş mağazasında ve internet sitesinde stokların boşaldığı bu alışveriş çılgınlığının yaşandığı güne sanatçı Gökhan Özoğuzsosyal medya hesabından tepki gösterdi.
  • "Böyle thanks giving (şükran günü), baby shower (bebek hediye partisi) kutlayıp black friday yapan arkadaşlar. Bayram, gelenek, özel gün başka şey. Bunlar ufak ufak kültür erozyonu."

Vatandaş sosyal medyadan attıkları tweetler ile "kara cumayı" kınadı. Bu akıma destek veren markaları not ettiklerini söyleyen bazı markalar, bir daha alışveriş yapmayacaklarını ifade etti.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026