|

Karagöz’ün artık Buca’da bir evi var

Dünyanın kendi alanındaki en büyük festivalleri arasında yerini alan '10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri' 3 Mart'ta başlıyor.

Yeni Şafak
12:03 - 25/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:03 - 25/02/2016 Perşembe
IHA

İzmir'in birçok ilçesini kapsayan etkinlik programında Buca birbirinden farklı gösterilere ev sahipliği yapacak. 6 farklı ülkeden kukla oyunlarının Bucalılarla buluşacağı festival boyunca Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi (BBKSM)'de 'Karagöz Evi'ne dönüştürülecek.





Türk gölge oyununun başyapıtı 'Karagöz ile Hacivat' bu yıl 10'ncusu düzenlenen 'İzmir Uluslararası Kukla Günleri' kapsamında Buca'da yeniden hayat bulacak. 3-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kukla Festivali süresince Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi (BBKSM)'de açılacak olan 'Suat Veral Geleneksel Karagöz Figürleri Sergisi'yle merkez Karagöz Evi'ne dönüşürken, gösteri ve atölyelerle de gölge oyununun efsaneleşen karakterleri Hacivat ile Karagöz genç nesillerle buluşacak.



Hayali Suat Veral ile onun yetiştirdiği Türkiye'nin ilk kadın hayalisi Merve İlken'in tasvir çalışmalarının yer alacağı sergide tasvirlerin yapımından, oynatılmasına kadar geçen süreci en ince ayrıntılarına kadar gözlemlenebilecek.Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde 20 Mart'a kadar her gün gezilebilecek olan sergi süresince 'Karagöz Şenlikte' oyunu da çeşitli günlerde sergilenecek.


#Karagöz’ün Artık Buca’da Bir Evi Var
8 yıl önce