|

Katar II. Abdülhamid Han'ı tanıyacak

Bağcılar Belediyesi sponsorluğunda çekilen ve Sultan II. Abdülhamid’e ait fotoğraf koleksiyonunun hikâyesini anlatan “Saraydan Bakmak” belgesel filmi 25 Ekim’de Katar’da gösterime girecek. İzleyenleri 150 yıllık tarihi yolculuğa çıkaran film, İngiltere, Almanya, Amerika, İspanya ve Fransa’da yapılan galalarda, üst düzey isimlerden büyük ilgi görmüştü.

Yeni Şafak
15:20 - 24/10/2018 Wednesday
Güncelleme: 15:35 - 24/10/2018 Wednesday
IHA
“Saraydan Bakmak” (Through Ottoman Eyes) isimli uzun metraj belgesel film dünyaya açıldı.
“Saraydan Bakmak” (Through Ottoman Eyes) isimli uzun metraj belgesel film dünyaya açıldı.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bağcılar Belediyesi’nin iş birliğiyle yapılan ve Ulu Hakan II. Abdülhamid Han’ın fotoğraf tutkusunu anlatan “Saraydan Bakmak” (Through Ottoman Eyes) isimli uzun metraj belgesel film dünyaya açıldı.

İngiltere, Almanya, Amerika, İspanya ve Fransa’da yapılan galalarda, üst düzey isimlerden büyük ilgi gören filmin son durağı ise Katar oldu. Katar’daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin desteğiyle Dohai İslam Eserleri Müzesi’nde düzenlenecek etkinlikte film davetlilerin gösterimine sunulacak.


Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan II. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürüttüğü filmin yapımcılığını Ahsen Diner, yönetmenliğini Ümran Safter yapıyor.

Ulu Hakan Abdülhamid tarafından oluşturulan ve 911 albüm içinde 36 bin 585 fotoğrafın bulunduğu koleksiyonun hikâyesi anlatılıyor.

İzleyiciler, yerli ve yabancı tarihçilerin röportajları eşliğinde 150 yıl öncesine tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.




#II. Abdülhamid Han
#Katar
#Abdülhamid Han
#Saraydan Bakmak
6 years ago