|

Kekeç’i kaybettik

Gazetemizin eski yazarlarından Ahmet Kekeç, iki kez kanseri yendi ancak koronaya mağlup olarak 59 yaşında vefat etti. Pek çok dergi ve gazetede editörlük ve köşe yazarlığı, televizyonlarda programlar yapan Kekeç, Yeni Şafak’tan sonra Star’a geçti, Akşam gazetesi yazarı olarak hayata gözlerini yumdu.

00:00 - 15/11/2020 Pazar
Güncelleme: 03:49 - 15/11/2020 Pazar
Yeni Şafak
Akşam Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam eden Kekeç, son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırmıştı.
Akşam Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam eden Kekeç, son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırmıştı.
Gazeteci, yazar ve hikayeci Ahmet Kekeç, tedavi gördüğü hastanede 59 yaşında hayatını kaybetti. Usta yazarın oğlu Mehmet Hakan Kekeç, babasının vefatını sosyal medya hesabından,
“Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç’i kaybettik. Yağmurdan sonra görüşürüz, babam”
ifadeleriyle duyurdu. Daha önce 2 kez kanseri yenen ve son olarak akciğerindeki rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören yazar, 9 Kasım’da Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla yoğun bakıma alınmıştı.

YENİ ŞAFAK YAZARLARINDANDI

  • Malatya’da 1961 yılında dünyaya gelen Akşam Gazetesi yazarı Kekeç, 17 yaşındayken Gırgır dergisinde mizah öyküleri yayımlamaya başladı. Kekeç, kaleme aldığı hikaye, eleştiri ve denemeleri
    1980’den itibaren Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler, Kayıtlar, Kırkayak (Kırklar), Kitap Dergisi, Girişim, İmza dergilerinde yayınladı. Aynı dönemlerde gazetecilik mesleğine de adım atan Kekeç, ilk olarak “Milli Gazete” (1985), “Yeni Haber”, “Zaman” (1986), Vahdet (1988), Yeni Şafak (1999) ve “Akit” , “Star” gazetelerinde editör ve köşe yazarlığı gibi görevlerde bulundu. Kanal 7’de bir yıl kadar yorumculuk da yapan Ahmet Kekeç, “Memleket Meselesi”, “Derin Mevzu” adlı programlarını sundu. Kekeç, “Nerede Kalmıştık”, “Tarihçe”, “En Sıra Dışı” adlı üç televizyon programında yer aldı.
    Kekeç, son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırmıştı ve Akşam Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam ediyordu.

Rabbim cennetiyle müşerref kılsın

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci yazar Ahmet Kekeç’in tedavi gördüğü hastanede vefatına ilişkin,
    “Değerli kardeşim yazar Ahmet Kekeç bugün (dün) Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Kendisine Rabb’imden özellikle merhamet diliyorum. Rabb’im taksiratını hasenata tebdil etsin, cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Öncelikle ailesine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum”
    ifadelerini kullandı.

#Ahmet Kekeç
#Vefat
3 yıl önce