|

Kendi kendine yemek yapmayı öğrenince 32 milyon kazandı

Günümüz insanı asgari düzeyde hayatını idame ettirebilmek için çalışıyor. Bu yüzden de erken yaşta emeklilik hayalleri kuruluyor. Hem para kazanıp hem de eğlenmek isteyenler farklı meslek kollarını deneyip duruyor. Son yıllarda hem eğlendirip hem de kazandıran mesleklerin başında hiç şüphesiz YouTuber'lar geliyor. Kendi kendine yemek yapmayı öğrenen Rosanna Pansino isimli vlogger ise 6 milyon dolar kazandı.

Yeni Şafak
14:54 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 09:39 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Rosanna Pansino
Rosanna Pansino

Uzman olduğunuz ve sizi eğlendiren bir aktiviteden para kazanmak hiç de yorucu ve sıkıcı değil.

Belki de böyle bir işin hayalini hep kurmuşsunuzdur. ‘Bir kafem olsun da işletsem’, ‘Emekli olunca sahaf dükkânı açsam’, ‘Parayı bulunca dünyayı gezsem’ gibi cümleleri hep duyarız.

Bunları yapmak için illa para kazanmanıza gerek yok. Para kazanmak için hobilerini yapan sayısız insan var. Bunu en iyi yapan da fotoğrafçılar.


Peki, fotoğrafçılık dışında hem eğlenip hem de para kazandıran meslekler hangileri? İşte cevabı:

YouTuber

Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube birçok gencin para kazanma aracı. Gelişen teknoloji ile değişen meslek kolları artık internette doğuyor. Onlardan biri de YouTuber’lar.

  • Çektikleri videolar ile dudak uçuklatan paralar kazan YouTuber’lar, kendi kullandıkları bir ürünü, izledikleri filmi ya da herhangi bir şeyi milyonlarca takipçilerine anlatarak milyon dolarlar kazanıyor. Her dönem YouTuber’ların kazandıkları paralar çok konuşuluyor. Bizim vereceğimiz örneklerdeki rakamlar bu işten elde edilen geliri gözler önüne serecek.
ASMR temalı videolar son dönemde yurtdışındaki YouTuber’lar arasında oldukça popüler.
İngiltere’de yaşayan 21 yaşındaki Sophie Michelle adlı YouTuber, Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi ya da ASMR olarak adlandırılan videoları ile
yılda 60 bin sterlin kazanıyor
. Türk lirası ile bu rakam 500 bin lirayı buluyor. ASMR temalı videolar son dönemde yurtdışındaki YouTuber’lar arasında oldukça popüler.

Cam sesi, kağıt sesi, makas sesi veya da fısıltı ASMR etkisine neden olan seslerden sadece bazıları. Bu sesler nedeniyle YouTube'da aslında pek sevilmeyen Michalle’nin yüklediği videolar birçok insanı rahatsız ediyor. Bu yüzden genç kız “Sosyal Medyanın En Nefret Edilen Kullanıcısı” lakabına sahip.

YouTuber, sadece yetişkinler ya da gençlerden olmuyor. Küçük yaşları ile ünü dünyayı aşan çocuk YouTuber’lar da var. 2014'te açılan Oyuncak Ayı hesabının 5 milyona yakın takipçisi ve bir buçuk milyarı aşan izlenmesi var.

Blogger

İnternet devriminin başladığı ilk yıllarda bloglar internet kullanıcılarının yakından takip ettiği platformlardı. Günümüzde de hala öyle. İlk zamanlarda bloggerlar ilgi duydukları konular hakkında görüşlerini ve tecrübelerini, okuyucu ve trafik kaygısı gütmeden bloglarına aktarıyorlardı.

Dünyada birçok blogger da geleneksel gazetelerde köşe yazıları yazmaya başladı. Tek işiniz blog yazmak olduğunda da hayatınızı idame ettirmeniz mümkün.

Vlogger

Video çekip editleyerek kendi gözlerinden takipçilerine içerik sunan Vlogger’lar, video oluşturan kişi manasına geliyor. Vlogger'lar, Blogger'lar ile aynı işi yaparlar fakat içeriklerini yazmak yerine, kamera karşısına geçerek üretirler. Günümüzde en popüler Vlog kanalları YouTube'da bulunuyor.

  • Eğer elinden kamera düşmeyen ve gittiği her yerde çekim yapan biriyseniz, bu hobinizi iyi bir gelir kaynağına dönüştürebilirsiniz. Yakınlarınızın nişan, doğum günü gibi kutlamalarında çekim yapıp satabilirsiniz. Ayrıca çeşitli içeriklere yönelik video editleme işinde de birçok programla uzmanlık kazanmışsanız, gerçekten iyi bir kazanca sahip olabilirsiniz.

4-5 bin lira arasında video çeken bu kişiler, markalar ile çalışınca kazandıkları paralar 150 bin Türk lirasını geçiyor.

Fantezi satıcı

Farklı meslek gruplarının hayallerini yerine getiren bu meslek grubu, bir işadamı Mig savaş uçağı ile uçmak istiyorsa uçuruyor, bir psikiyatriste Bali’de mesaj yaptırıyor, köpekbalığı seyri için kafesle dalmak isteyenleri daldırıyor.

Bu konularda uzman kişileri sevdikleri işi hem yapıyor hem de yaptırıyor. Özel hizmetler sunun bu kişilerin kazandığı paralarda onları tatmin etmeye yetiyor. Hem eğlenip hem de sevdiği işi yapıp üstüne bir de para kazanan bu insanların değmeyin keyfine.

Müzisyen

Çok iyi bir müzik kulağı ve sesi olan kişiler ya da enstrüman çalabilen insanlar içinde para kazanmak oldukça eğlenceli. Canlı müzik yapan mekânlarda sahne alabilir veya özel dersler ile eğitim verebilirler.

Eğer söz yazma ve beste yapma konusunda da yeteneğiniz varsa bu hobi sizi zengin dahi olabilirsiniz.

DJ’ler

Bir mekânda ya da festivaldeki tüm kitleyi dans ettiren, eğlendirdiği gibi eğlenen ve bu eğlenceyi meslek edinmiş mutluluğu bulaştıran Dj’ler bu konuda birinci sırada yer alabilir. İşlerini yerine getirirken para kazanmayı unutup deliler gibi keyif alan bu insanlar, eğlendirirken kazandıran meslek grupları arasındaki en şanslı sınıf.

Gurmeler

Hem kazandıran hem eğlendiren bir meslek olmanın yanı sıra bir de karın doyuran gurmeler, herhangi bir restoranda gittiklerinde önlerinde el pençe duran insanlar arasından geçip, yemek yiyorlar. Yemek konusunda çok iyi olduğuna emin olunan insanların keyifli bir hayatı olmaması düşünülemez. Üstelik önlerine kötü yemek gelmesi ihtimali de oldukça düşük.

Moda tasarımcıları

Geçmişten günümüze modaya yön veren insanlar ise hayallerindeki tasarımları gerçeğe dönüştürerek birçok insanın giyim zevkine hitap ediyorlar. Tasarladıkları kıyafetler ve ayakkabılar ile yıllarca konuşulan ve kendi markaları olan moda tasarımcıları, tek bir özel tasarım ürünü ile yıl boyu geçinebilirler.

Sokak sanatçıları

Belli mekânlara ya da kalıplara bağlı olmamak herkesin istediği bir durum. Bunu en iyi yapan ise sokak sanatçıları. Her mevsimde sokakta yaptıkları sanatı keyifle icra eden kişiler, hayat beklentisini minimumda tutup maksimum derece keyif alarak bunu herkese gösteriyor.

#Eğlendiren meslekler
#Kazandıran meslekler
#En çok kazandıran meslekler
#Eğlendirirken kazandıran meslekler
#Blogger
#Vlogger
#YouTuber
#Sokak Sanatçısı
#DJ
#Müzisyen
#Fotoğrafçı
#Sosyal medya fenomeni
#Fantazi satıcı
5 yıl önce