|

Kendi selasını kaydetti 1 ay sonra öldü

Trabzon'da geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede ölen gönüllü müezzin Şeref Güven'in (58), vasiyeti üzerine 1,5 ay önce kendi sesi ile kayda alınan 'sala' cami hoparlöründen yayınlandı.

Yeni Şafak
11:56 - 10/10/2018 среда
Güncelleme: 12:10 - 10/10/2018 среда
DHA
Normalde emekli olan Şeref Güven, sesi çok güzel olduğu için gönüllü müezzinlik yapıyordu.
Normalde emekli olan Şeref Güven, sesi çok güzel olduğu için gönüllü müezzinlik yapıyordu.

Trabzon'un Araklı ilçesi Kaymaklı Mahallesinde 4 çocuk babası, emekli Şeref Güven, Kaymaklı Merkez Camiinde çoğu kez gönüllü müezzinlik yaparak salaokudu. Güven, 1,5 ay önce okuduğu salayı kayda aldı, ölümü halinde cami hoparlöründen yayınlanmasını vasiyet etti. Güven, önceki hafta geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Vasiyeti üzerine yakınları ses kaydını dün sabah Kaymaklı Merkez Camii imamı Murat Gençtürke götürdü. Şeref Güvenin kendi sesinden salası cami hoparlöründen yayınlandı. Şeref Güvenin sesinden kendi ölüm salası duyanları duygulandırdı. Güven, dün öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Kaymaklı Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

'Ben ölürsem selamı kendim vereyim'

Şeref Gürolun ağabeyi Mustafa Güven, "Genelde cumalarda müezzinlik yapması ve salalarda sesi güzel olduğu için kendisinin okumasını isterlerdi. Kendi vasiyeti de bu yöndeydi. Ben ölürsem selamı kendim vereyim demişti. Bu vasiyeti de bizler yerine getirdik. Defnedilirken de kendi salasını kendisi verdi" ifadelerini kullandı.

#trabzon
#araklı
#sela
#cami
#cenaze
#namaz
#cenaze namazı
6 лет назад