|

Kırgızistan'tan kültür ziyareti

Kırgızistan Kültür Bakanı Maksütov ve Kırgızistan Büyükelçisi Junusov, Kültür Mahallesi ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret etti.

Yeni Şafak
08:30 - 25/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:22 - 25/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Konuk heyet, Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki Türk Dünyası Kültür Mahallesi ile Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni gezdi. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, heyet onuruna verilen yemeğin ardından konuklara “Şahi Top” maketi hediye etti.



Türk Dünyasının bilge mütefekkiri, “Kutadgu Bilig” isimli siyasetnamenin yazarı Yusuf Has Hacib'in doğumunun 1000.yılı münasebetiyle düzenlenen “ 2016 Yusuf Has Hacib Yılı” Açılış Programı çerçevesinde İstanbul'da bulunan Kırgız Cumhuriyeti Kültür Bilgi ve Turizm Bakanı Altınbek Maksütov ve Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbrahim Junusov ile beraberindeki heyet, Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni ziyaret etti.



İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, heyeti Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde karşılayarak Kültür Mahallesi projesi hakkında bilgi verdi.



Bakan Maksütov: Tarih, gelecek kuşaklara ancak bu kadar güzel anlatılır



Kırgız Cumhuriyeti Kültür Bilgi ve Turizm Bakanı Altınbek Maksüdov, ziyarette yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen sıcak ve dostane ilgiden dolayı teşekkür etti. Maksütov, “Burada kardeş cumhuriyetlerimizin kültürlerinin sergilendiği çok güzel bir mekân oluşturulmuş. Kırgızistan Kültür Evi'ni yakın zaman diliminde yenilemek için çalışma başlatıyoruz. Burana Kulesi'nin maketi ve diğer önemli eserlerin maketlerini yaparak sergilediğiniz için çok teşekkür ederim. Panorama 1453 Tarih Müzesi, tek kelimeyle harika bir çalışma olmuş. Tarih, gelecek kuşaklara ancak bu kadar güzel anlatılır” diye konuştu.






Junusov: Üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız


Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbrahim Junusov da, bir bilim adamı olarak İstanbul'da yapılan güzel çalışmaları takip ettiğini belirterek, “Kültür Mahallesi ve Panorama 1453 Tarih Müzesi, görülmesi, gezilmesi gereken yerler oluşmuş. Bu başarılı çalışmalara imza atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş Bey'i tebrik ediyorum. Çalışma ekibine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Junusov, bundan sonraki çalışmalarda, organizasyonlarda kendilerine düşen ne görev olursa yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.



Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Kültür Mahallesi gezisinin ardından konuk heyet onuruna öğle yemeği verdi.



Programın sonunda Genel Müdür Kütük, Kırgız Cumhuriyeti Kültür Bilgi ve Turizm Bakanı Altınbek Maksüdov ve Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbrahim Junusov'a, Kültür A.Ş.'nin “Hediyem İstanbul” markası tarafından üretilen “Şahi Topu” maketi hediye etti.



Ziyaret, toplu halde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.



#Kırgızistan
#Kırgızistan Kültür Bakanı Maksütov
#Kırgızistan Büyükelçisi Junusov
#Panorama 1453 Tarih Müzesi
8 yıl önce