|

Kızgın kuşlar İstanbul yolcusu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin tanıtımı için teknolojinin bütün imkanlarından faydalanıyor. En çok oynanan mobil oyunların içine Türkiye motifi yerleştirme çalışmaları sürerken, arama sonuçları konusunda Google ve Yahoo ile anlaşma yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2015 Pazar
Güncelleme: 18:25 - 21/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Dünya üzerinde yaklaşık 500 milyonu aşan mobil uygulamalı bazı oyunlara Türk motifleri işlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, büyük bir hayran kitlesi olan Angry Birds oyunlarına Türkiye'yi sokmak için harekete geçti. Bakanlık, Angry Birds ve Subway Surfers gibi önemli oyunlar için sponsorluklar arıyor. Öte yandan Türkiye, tanıtımını yapma konusunda Google, Yahoo, Facebook ve Instagram gibi dünyaca tanınan firmalarla stratejik işbirliğine gidildi. Bakanlık, turizmi Anadolu'ya yaymak için de çalışmalarını hızlandırdı.



GOOGLE VE FACEBOOK İLE ANLAŞMA SAĞLANDI


Türkiye'nin olumlu yönde tanıtım yapmaları için 'google' başta olmak üzere, 'yahoo', 'facebook' ve 'instagram' gibi dünyaca tanınan firmalarla stratejik işbirliği yaptıklarını söyleyen Önal, “Türkiye ile ilgili içeriklerin doğru yer almasını sağlayacak ve proje geliştirerek bu içeriklerin dijital dünyada yükselmesini ve Türkiye konusunda bir araştırma yapılacağı zaman bunların ön plana çıkmasını sağlayacak çalışmalar içine girdik. Yapılan çalışmalar sonucunda, Türkiye turizmi adına çalışma, araştırma yapıldığı zaman ilk olarak bizim içeriklerin insanların karşısına gelmesini sağladık.” şeklinde konuştu.



TURİZMİ ANADOLU'YA YAYMAK İLK HEDEF


Türkiye'ye gelen turist sayısı konusunda değerlendirmelerde bulunan Önal, Antalya'ya yılda 12 milyon, İstanbul'a 12 milyon, Muğla'ya 3,3 milyon, Kapadokya'ya da 2,5 milyon turist geldiğini söyledi. Önal, “Bizim turizmimiz belli noktalara odaklanmış. Amacımız turizmi, tecrübe ve planlamalarla Anadolu'ya yaymak” dedi.



Subway Surfers da hedefte


Türkiye tanıtımında değişimi başlattıklarını dile getiren Önal, “Çağa ayak uyduran projeler geliştireceğiz. Çok bilinen oyunların içine Türkiye'yi sokmayı planlıyoruz. 'Angry Birds' ve 'Subway Surfers' gibi oyunları ve önemli sponsorlukları kovalıyoruz. Yüz milyonlarca insanın takip ettiği oyunlar var ve buna katılmamamız gerekiyor.” dedi.








#Angry Birds
#Subway Surfers
#Kültür ve Turizm Bakanlığı
9 yıl önce