|

Kriz Türklere yaradı

Fiyatlarını geçen yıla oranla yüzde 20 düşüren Yunanistan, Türklerin akınına uğradı. Yeme içme sektörü % 50 ucuz olan ve vizesiz girilebilen ülkeye turlar 2014'e göre yüzde 40 arttı

Yeni Şafak
06:05 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:59 - 25/06/2015 Perşembe
Diğer

Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle geçen yıla oranla fiyatlarını yüzde 20 düşüren Yunanistan, Türklerin akınına uğradı. Tur operatörleri Yunanistan turlarını ortalama yüzde 40 artırırken, Türkiye'ye gelen Avrupalı turistten de bir miktar kayma olduğu öngörülüyor. İngiliz model Kate Moss'un isyanıyla basına yansıyan yeme içme sektöründeki fahiş fiyatların sektöre uzun vadede onarılmaz zararlar vereceğini belirten sektör oyuncuları, "Yunanistan'da yeme içme sektörü çok uygun. Ayrıca vizesiz girilebiliyor. Bu da ilgiyi Komşu'ya çeviriyor" diyor.



YEME İÇMEDE %50 DAHA UCUZ

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle 6-7 yıldır fiyatlarını hiç artırmadığını söyledi. Sabah'ın haberine göre, bunun etkisiyle Yunanistan'ın Türkiye'den daha ucuz bir ülke haline geldiğini aktaran Onaran, "Geçen yıla oranla Yunan adalarında yüzde 60, kara turlarımızda ise yüzde 50 oranında artış var" dedi. İki ülkedeki otel fiyatları arasında büyük bir fark olmadığını aktaran Onaran, ancak yeme içme sektöründeki makasın büyük olduğunu belirtti. Onaran, "Türkiye'de bazı lokasyonlarda iki lahmacun iki ayrana 2 bin lira hesap çıkarıyorlar. Yunanistan'ın en pahalı noktasında bu fiyatın yarısı dahi çıkmıyor. Bizim tesislerimiz Yunanistan'dan daha iyi ancak Türkiye'de yeme içme sektöründeki bu fahiş fiyatlar Avrupalı turisti uzun vadede kaçırmamıza neden olur" diye konuştu.



CAZİBESİNİ ARTIRDI

Joly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Yunanistan'ın son dönemde düşük fiyat politikasıyla cazibesini artırdığını söyledi. Erkan, "Geçen yıla oranla gemide yüzde 55, kara turlarında ise yüzde 30 artış yakaladık" dedi. Erkan, Avrupa pazarından da Yunanistan'a kayma olduğunu sözlerine ekledi.


#Yunanistan
#Kriz
#Tatil
#Yunanistan turları
#Turist
#Türk turist
9 yıl önce