|

Kudüs'teki vakıfların geçmişi, bugünü ve geleceği

Kudüs ve Beytülmakdis konusundaki akademik çalışmalarıyla bilinen Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı, bu yıl 18'inci sempozyumunu düzenliyor. "Beytülmakdis (Kudüs ve Filistin) Vakıfları: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek" konulu sempozyum, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde 15-16 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak
13:38 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:54 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mescid-i Aksa
Mescid-i Aksa

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı’nın koordinatörlüğünde, yurtiçi ve yurtdışından birçok kurum ve kuruluşun da ortaklığıyla Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu’nun 18’ncisi 15-16 Eylül 2018'de İstanbul’da düzenlenecek.

"Beytülmakdis (Kudüs ve Filistin) Vakıfları: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek” konulu sempozyumda, yerli ve yabancı yaklaşık 20 akademisyen 2 gün boyunca bildiri sunacak.

"Beytülmakdis (Kudüs ve Filistin) Vakıfları: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek”
konulu sempozyum, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Malaya Üniversitesi, Malezya Utara Üniversitesi, Beytülmakdis Çalışmaları Akademisi (UK-ISRA) ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin de destek verdiği sempozyumda, Filistin ve Kudüs vakıfları konusunda çalışmaları bulunan, yerli ve yabancı yaklaşık 20 akademisyen bildiri sunacak.

Sempozyum öncesi gerçekleştirilecek iki günlük çalıştayda ise 100’e yakın akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve konuyla ilgili kurum yöneticileri bir araya gelerek Kudüs ve Filistin'deki vakıflar ekseninde tartışarak bir rapor hazırlayacak.

  • Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Filistinli akademisyen Abdulfettah El-Awaisi, ömrünü bu topraklara barış gelsin diye çalışmalara adamış bir isim. El-Awasi,
    “Beytülmakdis demek benim bütün hayatım demektir. Ben hayata gözlerimi orada açtım. O toprakların sevgisi ile büyüdüm. Bu aşk beni ilmi araştırmalara sevk etti. Mekke hidayetin, Medine rahmetin ve Beytilmakdis ise bereketin sembolüdür. Çünkü burası sadece Filistinliler değil tüm İslam alemi için önemli kutsal bir yer”
    yorumunu yapıyor.

#Beytülmakdis
#Kudüs
6 yıl önce