|

'Kurtlar Vadisi Darbe' başvurusu iptal

Mayıs ayında 'Kurtlar Vadisi Darbe' ismi için patent başvurusunun yapıldığı ortaya çıkınca herkes 15 Temmuz öncesi bu isim için neden başvurulduğunu merak ediyordu. Sosyal medyada yer alan tartışmalardan sonra Pana Film'den bir açıklama bekleyen Kurtlar Vadisi izleyicilerinin soruları yanıtsız kaldı. Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan şirketin isim için Mayıs ayında başvurduğunu doğruladı. Prof. Dr. Asan, patent başvurusunu dün itibariyle iptal edildiğini kaydetti.

Yeni Şafak
15:35 - 18/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:35 - 18/08/2016 Perşembe
Diğer
Patent iddialarından sonra Necati Şaşmaz'ın yapacağı açıklama merak ediliyor.
Patent iddialarından sonra Necati Şaşmaz'ın yapacağı açıklama merak ediliyor.

Kurtlar Vadisi'nin yapımcı şirketi Pana Film, “Kurtlar Vadisi Darbe” adlı yeni bir film çekileceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Şirketten yapılan o açıklamasından sonra marka tescili ve web sitesinin darbeden 2 ay önce alınmış olması gündemi adeta alt üst etmişti.



Sosyal medyada da ses getiren olay için Pana Film'den hiçbir yetkili açıklama yapmadı. Milliyet'in haberine göre Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Ali Eyüpoğlu'nu arayarak bir açıklamada bulundu. Prof. Dr. Asan, patent başvurusunun Pana Film tarafından yapıldığını doğrularken aynı zamanda başvurunun da dün itibariyle iptal edildiğini açıkladı.



İşte Prof. Dr. Asan'ın o açıklaması:



"Ali Bey, yazınızı okudum. Bir konuda bilgilendirmek için bizzat kendim arayıp, konuşayım istedim. Pana Film'in 'Kurtlar Vadisi Darbe' için yaptığı patent başvurusunu dün itibarıyla reddettik. Köşenizde kullandığınız belge, şirketin 24 Mayıs 2016 tarihinde bize online başvurusuna dair görüntü. 15 Temmuz'da yaşadığımız darbe girişiminden sonra '15 Temmuz' ve benzeri başvurular da yapıldı. Biliyorsunuz Türkiye'de OHAL var. O nedenle şirket kuruluşları dışında hiçbir başvuruyu değerlendirmeye almıyoruz. Online ortamda yapılan patent başvurularının kurumumuz tarafından değerlendirilme ve itiraz için askı süreçleri var. 'Kurtlar Vadisi Darbe'nin başvurusunu askıya dahi çıkmadan reddettik.”

Kurtlar Vadisi'nin darbe girişimini bildiği iddia edildi

#Türk Patent Enstitüsü
#Habip Asan
#Pana Film
#Kurtlar Vadisi
#Kurtlar Vadisi Darbe
8 yıl önce